Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu Kuzucu ve Kabaağaç Köylerini Ziyaret Etti

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve il Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla ile birlikte geçtiğimiz günlerde Havsa'nın Kuzucu ve Kabaağaç Köylerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Gaytancıoğlu Kuzucu ve Kabaağaç Köylerini Ziyaret Etti

Nilay YILMAZ

    Kuzucu Köyünde tren yolu yapımı sırasında hafriyat dökülen mera alanını inceleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Toprak dökülen alanlarda tepeler oluşmuş. Açılan kanallara su içmeye giden hayvanlar düşüyor ve araçlarla çıkarılmak zorunda kalınıyor. Kuzucuk Köyünün 4 bin dönüm merasının 2 bin dönümü bu durumda. 
    Meranın yüzeyinde yok denecek kadar az nebati toprak kalmış. Erozyonla gelen topraklar tarım alanlarına akıyor ve buralarda ekili ürünlere zarar veriyor. Bu alanlar bir an önce sözde değil gerçekten tekrar mera haline getirilmeli, hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmalıdır.” dedi.
    Daha sonra Kabaağaç Köyüne geçen Doç. Dr. Gaytancıoğlu ve beraberindekiler burada vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu, köy muhtarı Hayrettin Tuna ile birlikte hızlı tren çalışmaları sırasında doldurulan meraları yerinde inceledi. 
    Doç. Dr. Gaytancıoğlu, toprak doldurulan meralarımızın eski verimli haline getirilmesi ve yeniden hayvancılığa köylüye kazandırılması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğini ifade etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.