Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Meslek Yüksekokulu Bahçesinde Lavantalar Çiçek Açıyor

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde 2020 yılı çalışmalarının sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Meslek Yüksekokulu Bahçesinde Lavantalar Çiçek Açıyor

Sertkan YILMAZ

    Geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde Havsa Belediyesi ve Edirne Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte başlatılan çevre düzenleme çalışmaları sonucunda dikimi yapılan 1500 adet lavanta fidesi çiçeklenmeye başladı. 
    ilkbahar döneminde lavanta bahçesinde yabancı ot mücadelesi, sulama ve gübreleme çalışmaları yapıldı. Haziran ayı içerisinde lavanta fideleri çiçeklenmeye başladı. Yaklaşık 15-20 gün sürecek olan bu çiçeklenme döneminde Yüksekokul bahçesi görsel bir güzellik sergiliyor. 
    Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Mustafa TAN;
    “Bölgemiz lavanta tarımı için uygun ekolojik özelliklere sahip, bu nedenle lavanta yetiştiriciliği Edirne ili genelinde hızla yaygınlaşıyor. Bu bitki bazı sorunları olmakla birlikte hem üreticilerimiz için alternatif bir ürün, hem de agro-turizm için önemli bir tür. Çiçeklenme döneminde doğaseverler ve fotoğraf meraklıları büyük ilgi gösteriyor. Gelecek yıllarda lavanta Edirne ilimizin adı ile daha sık anılacak gibi gözüküyor. 
    Bu nedenle biz de Yüksekokulumuz bahçesinde küçük bir bahçe oluşturmak istedik. Bu yıl bitkilerimiz küçük, buna rağmen belirli oranda çiçeklenme sağlandı. Gelecek yıldan itibaren daha fazla çiçeklenme gerçekleşecek. Böylece ilçemizdeki üreticilerin ve fotoğraf meraklılarının ilgisini Yüksekokulumuza çekmeyi düşünüyoruz. ilimizde yapılan lavanta aktivitelerine küçük de olsa katkı yapmak istiyoruz.” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.