Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Süne Sürvey Çalışmaları Tamamlandı

Hububatın en önemli zararlısı olan Süne mücadelesi kapsamında Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı. ilçe Müdürü Yavuz Kartal, 190 bin dekar buğday alanında yapılan sürvey çalışmaları neticesinde süne miktarının Ekonomik Zarar Eşiğinin altında çıkması münasebetiyle ilaçlama yapılmasına gerek olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Süne Sürvey Çalışmaları Tamamlandı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü hububata verdiği zarar nedeniyle ilaçlama yapılması gereken süne sürvey için gereken çalışmaları tamamladı. Köy köy dolaşan ekipler, tarlalarda bulunan süne sürvey oranını tespit etti. ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal "Süne tahribatı üreticilere gelir kaybı yaşatmasının yanı sıra un sanayicisini de kalite anlamında büyük ölçüde sıkıntıya sokmaktadır.” dedi.
    Kartal gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
    “ilçemiz ve köylerinde 2021 Yılı Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen Süne Zararlısı Sürvey çalışmaları tamamlanmıştır.
    2021 Yılı Sürvey çalışmaları 28 Nisan 2021 de Ergin sürveyi  ile başlamış olup 2 ekip 7 personel ile 17 Mayıs itibariyle Yumurta parazit sürveyi  ve son olarak da 02 Haziran itibariyle Nimf Sürveyi yapılarak sonuçlandırılmıştır.
    Buğdayın başlıca zararlısı olan ve dane emgisi yaparak ürün kalitesinin düşmesine sebep olan Süne zararlısı ile ilgili olarak ilçe Müdürlüğümüzce yaklaşık 190.000 da Buğday ekili alanda yürütülen Sürvey çalışmaları sonuçlarının ilçemiz ve köylerinin tamamın da Ekonomik Zarar Eşiğinin altında çıkması münasebetiyle ilaçlama yapılmasına gerek olmadığı  kararı alınmıştır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.