Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Etkinlikleri Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez kutlanan "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilenirken uygulamalı atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Etkinlikleri Düzenlendi

Sertkan YILMAZ

    Haziran ayının ilk haftası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak belirlenmiş olup, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk defa kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda Havsa Halk Eğitimi Merkezi de 2 Haziran 2021 tarihinde hükümet konağı ve belediye arasındaki alanda kurulan 17 stantta, halk eğitimi merkezi tarafından verilen hizmetler ve açılan kurslar hakkında bilgilendirme ve uygulamalı  tanıtım faaliyetleri yaptı. 
Stantların açılışı ilçe Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, Belediye Başkan Vekili ilhami Diner, ilçe Jandarma Komutanı Tğm. Ömer Çıngı, ilçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Yavuz Turan ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan tarafından yapıldı.
Müzik dinletisinin de yer aldığı kutlamada, çocuklardan yetişkinlere kadar herkes için uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuklar resim yapma, yüz boyama, fide dikme çalışmalarına katıldılar. Yetişkinler de ahşap yakma, ahşap boyama, nakış, yağlı boya resim, örgü çalışmaları yaptılar.
    Ziyaretçilerin atölyelerde ürettikleri ürünler yine kendilerine hediye olarak verildi. Okuma yazma kurslarının, iş garantili kursların, açık öğretim hizmetlerinin de tanıtıldığı etkinlikler saat 11.00'de başlayıp 17.00'ye kadar devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.