Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzde 75 Bakanlıktan Yüzde 25 Belediyeden Kadınlarımıza Hibe Desteği

ilk standlarını 03 Şubat 2018 Cumartesi günü Milli Egemenlik Parkında açan Havsalı kadınlarımızın kurduğu S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifine ürün kurutma makinesi alımı için %25 Belediye ve %75 Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Yüzde 75 Bakanlıktan Yüzde 25 Belediyeden Kadınlarımıza Hibe Desteği

Nilay YILMAZ

    S.S Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifine ürün kurutma makinesi alımı için %25 Belediye ve %75 Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği sağlandı.
    Konu ile ilgili olarak Edirne Ticaret il Müdürü Mahmut Altun gazetemize yaptığı açıklamada; “Ticaret Bakanlığımızın, Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programı kapsamında ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına 200 bin liraya kadar %75'i hibe olmak kaydıyla destek sağlandı. S.S Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifimiz 33 bin lira hibe desteği aldı.
    Edirne Ticaret il Müdürlüğü olarak Bakanlığımız Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği başvurusu olumlu sonuçlanan S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifimizle hibe sözleşmemizi imzaladık.
    2019 yılı eylül ayı başında izin verdiğimiz S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifinin ürünlerini tüketici ile buluşmasının sevincini yaşıyoruz. Kadınlarımız çok gayret gösterdiler çok çalıştılar. Kat ettikleri yol ve gayretleri takdiri hak ediyor. Bugünde aldıkları hibe destek ile ürün çeşitliliklerini artırarak kendilerini dahada geliştirerek Türkiye'de marka olmalarını temenni ediyorum.” dedi.  
    Makine alımı için kalan yüzde 25 lik kısmında ilçemiz Belediyesi tarafından hibe olarak karşılandığını belirten ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan; “Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'ın ziyaretinde, Havsa Kadın Kooperatifimizce yaptığımız başvuru ile Belediyemiz'in %25'ini karşılayarak %75'ini de Bakanlığımız'dan hibe olarak aldığımız ürün kurutma makinesi için Kooperatifimiz'in teşekkürünü Bakanımız'a ilettik.
    Bakanımız da Belediyemiz'in bu hibede desteğiyle nedeni örnek bir çalışma ortaya çıkmasından memnuniyetini dile getirerek Kooperatifimiz hanımlarına selamlarını iletti. Üretici kadınlarımızın bizzat kendi iradeleri ile kurmaları ve yönetmeleri açısından Edirne'de ve bölgemizde örnek teşkil eden kooperatifimizin gelişmesi için  Belediye olarak dün olduğu gibi  her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. “dedi.
    S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi kurucu Başkanı Hülya Tuncer; “Hep birlikte güzel işler yapacağımıza inanarak bu yola çıktık. Bugün geldiğimiz nokta bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Tüm Havsa kadınları için hayırlı olsun. Oluşumumuza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Makina ekipmanlarin temin edilmesindeki desteği icin Edirne Ticaret il Müdürü Mahmut Altun'a, Sayın Bakan Ruhsar Pekçan hanıma kooperatifleşme yoluna çıktığımız ilk andan itibaren her konuda bize destek olan ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'a kooperarifimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.