Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Havsa imar Planı Revizyonu” Çalışmaları Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl ilçemiz Belediyesi talebi doğrultusunda iller Bankası'nın uzmanları ile Havsa Belediyesi Fen işleri imar ve Şehircilik Müdürlüğü birimi bir araya gelerek “imar Planı Revizyonu” çalışmalarına koordineli şekilde başlanmasının ardından çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Havsa imar Planı Revizyonu” Çalışmaları Devam Ediyor

Nilay YILMAZ

    ilçemizde yıllardır beklenen imar planlarının yenilenmesi konusunda çalışmalar hız kesmeden davam ediyor.
    Geçtiğimiz yıl ilçemiz Belediyesi talebi doğrultusunda iller Bankası'nın uzmanları ile Havsa Belediyesi Fen işleri imar ve Şehircilik Müdürlüğü birimi bir araya gelerek “imar Planı Revizyonu” çalışmalarına koordineli şekilde başlanmasının ardından çalışmalar aralıksız devam ediyor.
    Konu ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “ilçemizi uzun vadeli ve günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilir şekilde planlıyoruz. ilçemizi düzenli ve sağlıklı şekilde planlamak ve geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.
    Geçtiğimiz sonbaharda başladığımız “Havsa imar Planı Revizyonu” çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Daha sosyal daha yeşil daha mutlu bir havsa için çalışıyoruz. Sadece bugünün değil yarının Havsa'sını da birlikte inşa edeceğiz.
    Bugünde belediyemiz Fen işleri imar ve Şehircilik Müdürlüğümüz koordinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile iller Bankası'ndan uzmanlarımız ilçemiz'de çalışmalara devam ediyoruz.
    ilçemiz ilk imar planının yapıldığı 1956 yılından sonra, Belediyemizce son imar Planı çalışması 1997 yılında yapılmıştı.
    Geldiğimiz süreçte mevcut imar planımız günümüz şehircilik şartlarına ve ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanmaktadır.
    Geçtiğimiz aylarda iller Bankası'na başvuru yaparak başladığımız imar planımızın revizyonu çalışmaları için Fen imar ve Şehircilik Müdürlüğümüz koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Mustafa Aktan, Jeofizik Mühendisi Erdal Çakır, iller Bankası Genel Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Teknik Uzman Mürsel Demir ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Nurhan Ersin ilçemiz'de sahada çalışmalarına devam ediyor. 
    ilçemizde yeni rekreasyon alanları açacağımız, kişi başına düşen yeşil alanın ve sosyal alanın artacağı, geniş kaldırımları ve şehiriçi yolları olan yeni bir plan yapmak, hemşehrilerimize daha iyi hizmet edebilecek alanları sunmak amacındayız. Sadece bugünün değil yarının Havsa'sını da birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.