Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hepimizin Alın Terinin Karşılığını Alacağı Bir Sezon Geçirmesini Temenni Ederim”

“Hepimizin alın terinin karşılığını alacağı bir sezon geçirmesini temenni ederim” diyen Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
 “Hepimizin Alın Terinin Karşılığını Alacağı Bir Sezon Geçirmesini Temenni Ederim”

Sertkan YILMAZ

    Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Korona Virüs salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde bölgemizde ayçiçek ekim döneminin de yaklaşmasıyla gazetemize yazılı açıklamada bulundu.
    Hem devam eden Covid-19 salgınının hem de hava koşullarının ürünlerimizi ve çiftçimizi nasıl etkilediğine değinmek yerinde olacaktır.” diyen Uzel gazetemize yaptığı açıklamada;
    “Buğdayların sapa kalkma dönemine yaklaştığı ve havaların ısınmasıyla Ayçiçek ekimlerinin başlayacağı şu dönemde, hem devam eden Covid-19 salgınının hem de hava koşullarının ürünlerimizi ve çiftçimizi nasıl etkilediğine değinmek yerinde olacaktır. 
    Hava koşulları bizim mesleğimiz için en önemli kriterdir. Geçtiğimiz ay yaşadığımız sıcaklık dengesizlikleri buğdaylarımızın bir bölümüne çeşit farklılıkları da göz önünde bulundurarak önemli zararlar verdi. Bölgemiz için konuşacak olursak yaklaşık %5(beş) oranında arazilerimiz don zararından etkilendi, bu da tahmini 14.000 ile 15.000 dekar arasında bir araziyi kapsıyor. Yavaş yavaş bazı çeşitler bu etkiyi üzerinden atsa da kimi çiftçimizin ürünü büyük verim kayıpları oluşturacak şekilde zarara uğradı. Çiftçilerimiz bu olumsuzlara karşı bıkmadan mücadelesini devam ettirip ilaçlamalarını ve gübrelemelerini yapıyor. Geçtiğimiz günlerde çoğu çiftçimiz kök boğaz ilaçlamalarını, yabancı ot ve zararlı ilaçlamalarını yaptılar. 
    Ayrıca Ayçiçek ekim sezonu da havaların ısınmasıyla hızlılık kazandı ve çiftçilerimiz yağ fiyatlarının arttığı altın değeri kazanan Ayçiçek yağının ham maddesi ürünlerini özenle ekerek ülke ekonomisine ve halkımızın sofrasına kadar ulaşacak çabalarını sürdürmeye devam ediyor.
    Hepimizin alın terinin karşılığını alacağı bir sezon geçirmesini temenni ederim.” dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.