Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafa Kredi Yapılandırma Müjdesi

S.S. Havsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas, esnafın günü geçmiş taksitleri için yapılandırma imkanı sağlandığını açıklayarak, esnafların yanında olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Esnafa Kredi Yapılandırma Müjdesi

Nilay YILMAZ

    Esnaf ve sanatkârlarımız için, takipteki kredi borçlarıyla ilgili yeni yapılandırma uygulamasının başladığını belirten Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas, son başvuru tarihinin 30 Nisan olduğunu belirtti ve azami 18 ay taksit imkanı sağlanacağını söyledi.
    S.S. Havsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas, esnafın günü geçmiş taksitleri için yapılandırma imkanı sağlandığını açıklayarak, esnafların yanında olduklarını belirtti.
    S.S. Havsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas gazetemize yaptığı yazılı açıklamada;
    “Bilindiği üzere Covid 19 salgını süresince gelişen olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle kooperatifimiz ortağı esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatiflerimiz takibindeki borçlarına ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla,18 Mart 2021 tarihi itibari ile uygulanacak olan bu düzenlemeye göre; 
    - 13 Temmuz 2020 tarihinde uygulamaya konulan yapılandırma kapsamında borçları taksitlendirilenlerin, talepte bulunmaları halinde taksitleri 6 ay süre ile ötelenecektir.
    - Daha önceki yapılandırması bozulmuş olanlar dahil, kredi borcu 1 Mart 2021 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortakların 30 Nisan 2021 tarihine kadar başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibinde bulunan asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup;
    - Borç tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde gecikme faizi alınmadan tahsil edilecektir.
    - Taksitlendirme talep edenlere azami 18 ay taksit imkanı sağlanacak, asıl alacak tutarına yapılandırma tarihinden itibaren yüzde 10 faiz oranı üzerinden 18 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı taksit sayısına bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecektir.
    - Yapılandırma talebi borcun ilgililerinden (asıl borçlu veya kefil) yazılı olarak alınacaktır.
    - Hakkında icra takibi yapılmış olanların rehinli veya haczedilen menkul ve/veya gayrimenkullerinin satışı istenmiş veya bu aşamaya gelinmiş ise yada borca karşılık araçlarında yakalama gerçekleşmiş ise bu durumda kooperatif takibinde bulunan tutarın en az yüzde 20'si defaten tahsil edilecek, kalan kısmı ise ortağın talebine göre ve icra nezdinde taahhüt almak kaydıyla 18 aya kadar taksitlendirilebilecektir.
    -Avukat yasal vekalet ücreti kooperatif alacağı olmadığından yapılandırma kapsamında değerlendirilmemiştir.
    -Taksitlendirme yapılan alacaklarda 3 taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma işlemi iptal edilecek ve borcun tahsiline, yapılandırma kapsamı dışında mevcut uygulama dahilinde devam edilecektir.
    Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte emekleri bulunan Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan Hanımefendiye, Esnaf ve Sanatkârının her daim yanında olan, Esnaf ve Sanatkârı için gecesini gündüzüne katarak çalışan Genel Başkanımız A. Kadir Akgül Beyefendiye tüm Esnaf ve Sanatkârlarımız adına teşekkür ederiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.