Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

istiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yıl Dönümü” Etkinlikleri

Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı istiklal Marşı'mızın, TBMM tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Marşımızın kabulünün 100. yılında ilçemizde de etkinlikler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
istiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yıl Dönümü” Etkinlikleri

Sertkan YILMAZ

    Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı istiklal Marşı'nın, TBMM tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Bu doğrultuda ilçemizde de etkinlikler yapıldı.
    ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından video konferans şeklinde yapılan etkinliklerde tüm okullarımızın katılımıyla öğrencilerimiz istiklâl Marşımızı seslendirdi.
    ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;
    “Müdürlüğümüzce istiklâl Marşı'mızın Kabulünün 100.Yıl Kutlamaları kapsamında tüm okullarımızın katılımıyla öğrencilerimiz istiklâl Marşımızı seslendirdi. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.
    ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce istiklâl Marşı'mızın Kabulünün 100.Yıl Kutlamaları kapsamında, Şahika Erkurt Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Karseli Ceylan, Mehmet Akif Ersoy'un "Safahattan, Bülbül"isimli şiirini seslendirdi. Kutlamalar kapsamında, Şahika Erkurt Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Esmanur Tuna, Mehmet Akif Ersoy'un "Safahattan Ey Yolcu Uyan" isimli şiirini seslendirdi.
    Son olarak istiklâl Marşı'mızın Kabulünün 100.Yıl Kutlamaları kapsamında, Şahika Erkurt Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ufuk Alkan tarafından "Mehmet Akif Ersoy" konulu e-konferans verildi. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. istiklâl Marşı'mızın Kabulünün 100. yılı kutlu olsun.”
    ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan'ın 12 Mart istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma mesajı yayınladı.
    Fidan; “Aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin kelimelere en güzel şekilde büründüğü metin olan istiklal Marşı'mız, bundan tam 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz tarafından “Milli Marş”olarak kabul edilmiş ve milletimizin gönlünde büyük bir kabul, takdir ve sevgiyle yer edinmiştir.
    Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy istiklal Marşı'mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.
    istikalal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, istiklal Marşı'mızı kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy'u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.Allah bu millete bir daha istiklal Marşı yazdırmasın.” dedi. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.