Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meyve Ağaçlarında Budama Kursu'na Katılım Yoğun

Havsa Halk Eğitim Merkezi tara-fından açılan ve yoğun katılımın olduğu Meyve Ağaçlarında Budama Kursu 22 Mart 2021 Pazartesi günü sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Meyve Ağaçlarında Budama Kursu'na Katılım Yoğun

Sertkan YILMAZ  

 Havsa Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Meyve Ağaçlarında Budama Kursu  22 Mart 2021 Pazartesi günü sona erecek.
    Katılımın yoğun olduğu kurs ile ilgili olarak Havsa Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada; 
    “Havsa Halk Eğitimi Merkezimiz tarafından 01 Mart 2021 tarihinde 2 grup olarak Meyve Ağaçlarında Budama Kursu başlattık. Eğitimler emekli ziraat teknikeri Ali Ateş tarafından verilmektedir. Kurs gerek talebin yoğun olması gerekse çalışan kesimin katılabileceği saatler dikkate alınarak bir grup gündüz, bir grup da akşam ve hafta sonu olacak şekilde planlandı. Kurslara toplamda 41 kursiyer kayıt yaptırmış olup kayıt yaptıranların 30'u aktif olarak devam etmektedir. Eğitimlerin teorik kısmı tamamlandıktan sonra uygulamalı eğitime geçildi. Havaların da uygun gitmesi sayesinde kursiyerlerimiz bol bol uygulama yapma fırsatı buldular. 
    Meyve bahçesinin ilk kuruluşunu görmek amacıyla Kilim Mensucatın meyve bahçesine, budama uygulaması için kursiyerlerin ilçe merkezindeki, Kuzucu Köyündeki bahçelerine gidildi. Buralarda farklı türden meyve ağaçlarının budanması ve bakımı yerinde ve uygulamalı olarak yapıldı. Budama kursları 22.03.2021 tarihinde sona erecek.
    Halk Eğitimi Merkezi olarak bu kurstan sonra da tarım alanında eğitimler vermeyi amaçlıyoruz. Nisan ayı itibariyle Sebze Üretimi kursunu açmayı planlıyoruz. Bu kursta sebze fidesinin üretiminden başlayarak sebze üretimi eğitimleri vereceğiz. Ayrıca köylerimizde ve ilçe merkezinde Havsa ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile tarım hayvancılık kursları da açmayı istiyoruz. Yeter ki vatandaşlarımızdan kurs talepleri gelsin. Tüm vatandaşlarımızı halk eğitimi merkezimize ve kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz.” dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.