Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Halkımıza Sahip Çıkalım”

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanlığı ve iyi Parti ilçe Başkanlığı gazetemize ortak açıklamada bulundu. Şubat ayı Belediye Meclisi’ne sunulan ortak önergenin AKP ve MHP’li üyeler tarafından gündeme alınmayarak reddedildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Halkımıza Sahip Çıkalım”

Sertkan YILMAZ

    “Havsa Belediyesi şubat ayı meclis toplantısında verdiğimiz önergeler AKP ve MHP'li Meclis üyeleri tarafından gündeme alınmayarak reddedildi” diyen Cumhuriyet Halk Partisi ve iyi Parti Havsa ilçe Başkanlığı gazetemize ortak yazılı açıklamada bulundu.
    Cumhuriyet Halk Partisi ve iyi Parti ilçe Başkanlığının yaptığı ortak açıklamada;
    “04.02.2021 Perşembe günü yapılan belediye meclis toplantısında, esnafımıza destek olacak, halkımızın yaşamını kolaylaştıracak ve bu zor günlerde ayakta kalmasını sağlayacak önerilerimiz AKP ve MHP'li Meclis üyeleri tarafından kabul edilmeyerek 6-4 reddedildi.
    Ülkemizde yaşanılan ekonomik sorunlar, hayat pahalılığı, işsizlik, yüksek enflasyon, iş kayıpları, pandeminin yol açtığı ekonomik durgunluk halkımızı ve esnafımızı olumsuz etkilediği görülmektedir.
    Halkımızın ve toplumumuzun orta direği bu esnafların desteklenmesi kamusal bir görevdir. 
    Belediye bütçesi ne durumda olursa olsun, karşılıksız hizmet hedef olmalıdır.
    Değerli Havsa'lılar, halkımızın ve esnafımızın içinde bulunduğu şartları dikkate alınarak;
    1- Halkımıza ek külfet getiren, komşu belediyelerde uygulanmayan ve halkımızın tepki gösterdiği “Cüruf Bedeli'nin” kaldırılması.
    2- işyerleri ve hanelerden, tüketilen su bedeli üzerinden 6 ay süreyle %20 indirim yapılması,
    3- Belediyemiz kiracılarından, Covid-19 önlemleri kapsamında faaliyetleri durdurulan kapalı olan iş yerlerinden 3 ay kira alınmaması,
    4- Belediyemiz kiracılarından kısmen faaliyetleri durdurulanlar ile faaliyetlerine devam edenlerin tamamından, işgaliye alınan Pazarcı esnafından talep etmeleri halinde üç ay %50 indirim yapılması, hakkında verdiğimiz önergelerin hepsi AKP ve MHP'li meclis üyeleri tarafından reddedildi.
    Değerli hemşerilerimiz, Havsa'ya sahip çıkmak, doğrudan halkın sıkıntılarına imkanlar ölçüsünde çözüm bularak destek olmakla sağlanır. AKP’nin özelleştirme politikalarının sonucu satılan Elektrik Kurumu gibi, özel elektrik şirketlerinin geçtiğimiz günlerde yaşadığımız, esnafı sıkıntıya sokan keyfi uygulamaları ne son bulur, ne de yetersiz alt yapı yatırımları sonucu elektrik kesintileri sona erer.
    AKP'li belediye, başı nasılsa Havsa'yı da “Ben yaptım oldu - yapılan yeterli” şeklinde yönetmeye çalışmaktadır. Kendi dışında olumlu ve fayda sağlayacakta olsa hiçbir önerimizi kabul etmemektedir. Tek adam yönetimi burada da hüküm sürmektedir.
    Değerli Havsa'lılar, kendinden başkasını tanımayan, ihtiyaçlarını görmeyen bu zihniyete karşı mücadelemizi sürdürerek her zaman halkımızın yanında olacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.