Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katı Atık Aktarma istasyonu Faaliyete Geçti

ilçemiz Belediyesinin zamandan, yakıttan ve personelden tasarruf sağlayacağı Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalar tamamlandı ve bölgemizde ilk olan Katı Atık Aktarma istasyonu faliyete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Katı Atık Aktarma istasyonu Faaliyete Geçti

Sertkan YILMAZ

    ilçemiz Belediyesinin zamandan, yakıttan ve personelden tasarruf sağlayacağı Katı Atık Aktarma istasyonu faaliyete geçti.
    ilçemiz önemli sorunlarından olan çöp konusu ile ilgili olarak Havsa Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Belediye araç filosuna katılan çöp tırının akabinde Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalar tamamlandı ve bölgemizde ilk olan Katı Atık Aktarma istasyonu faliyete geçti. 
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada;
    “Tüm çalışmalarımızı bitirdik ve istasyonumuzu aktif olarak kullanmaya başladık. 4 metre yüksekliğinde olan Katı Atık Aktarma istasyonumuzu çevreye zarar vermeyecek, koku yapmayacak, çevreye duyarlı bir şekilde planladık. ilk Aktarmamızı da gerçekleştirdik.
    Göreve geldiğimiz ilk günlerden beri giderlerimiz arasında yüksek olan kalemlerin başında yakıt ve enerji giderlerimiz gelmekteydi. Bildiğiniz gibi Belediyemize katı atık aktarma nakil aracı olarak çöp tırı aldık. Bu araç yaklaşık 30 tonluk bir araç.4,5 Adet çöp kamyonumuz aldığı katı atığı tek başına alıp götürebilecek kapasiteye sahip. 
    Diğer araçlarımız çöpümüzü götürmek için hafta 20 sefer Edirne'ye gidip geliyordu. Bu bize hem zaman hem insan gücü hem de yakıt olarak kayıp veriyordu. Bu aracımız ile hafta bu sayıyı 4 yada 5'e indirmiş olacağız. Böylelikle yakıt giderimizi minimuma indirmiş olacağız. Katı atıklarımızı daha hızlı toplayıp çok daha az maliyet ile bertaraf edeceğiz.
    Bu projemiz ile zamandan, yakıttan ve araçtan yapacağımız tasarrufu ilçemiz için başka projelerimizde kullanacağız. ilçemizin çıkarları doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devem edeceğiz. ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.