Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’nin Eğitiminde Öncü Olmayı Hedefliyoruz”

Safir Türkiye Okulları, 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemine Edirne'de başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2017 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Edirne’nin Eğitiminde Öncü Olmayı Hedefliyoruz”

Nilay YILMAZ

    Safir Türkiye Okulları Edirne Kampüsü Müdürü Mehmet Emin Polat,  Edirne'nin eğitiminde öncü olmayı hedeflediklerini belirtti.
    Safir Türkiye Okulları Edirne Kampüsü Müdürü Mehmet Emin Polat, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, “ Edirne'nin eğitiminde öncü olmayı hedefliyoruz. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu ve Marmara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptığını belirterek; Dil eğitimi ve akademik eğitimde üst düzey eğitim vereceklerini belirtti. Çocuklarımızın yarışacağı değil, eşit şekilde yetişeceği bir eğitim sistemi sunuyoruz. “dedi.
Başarıya Öncülük Ediyoruz
    Hedeflerinin 14 yıllık eğitim tecrübesiylele birlikte iyi bir insan yetiştirmek, iyi bir insan yetiştirildiği sürece akademik tecrübeleriyle öğrencilerinin eğitim olarak erişemeyeceği bir başarının olmadığını belirten Safir Türkiye Okulları Edirne Kampüsü Müdürü Mehmet Emin Polat,  “Anaokulundan üniversiteye yaşam boyu eğitim veren Safir Türkiye Okulları Edirne Kampüsü 7500m2 Kapalı alan 5000m2 Bahçe alan üzerine kurulu olan Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Futbol Halı Sahası, Açık hava basketbol sahası ve konferans salonumuz bulunmaktadır.
    Anaokulu, ilkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi ile uyguladığımız uluslararası eğitim anlayışıyla bilgiyi elde eden ve geliştiren, sportif faaliyetlerde boy gösteren, teknolojiyi araç olarak kullanan, ve en önemlisi yüksek akademik ve sosyal gelişmişlik düzeyiyle, erdemli bir toplum insanı yetiştirmektir. Önceliğimiz çocuklarımıza Batının pozitif bilimleri ile birlikte kendi kültürel değerlerimizi de kazandırmaktır. 
    Eğitimlerimiz Yabancı dil ağırlıklı olacaktır. Haftada 15 saat oxford quality Programı ile verilen ingilizce eğitimimiz ve ilerleyen süreçlerde ise Tarih ve Türkçe dışındaki dersler için ayrı sınıflar açıp yabancı dil sınıflarına dönüştürmeyi planlıyoruz.
    Okulumuzda Matematik, Fen ve Teknoloji, Fizik, Kimya, Biyoloji vb. derslerin tamamı Yabancı dil olarak anlatılacaktır. Bu kapsamda Kampüsümüzde Anaokulundan, Liseye kadar yoğun bir Yabancı Dil Eğitimi vermeyi planlıyoruz. Etkili bir akademik ve sosyal başarı için sağlam bir kişilik gelişimi gerektiğine inanıyoruz. 
    Kampüsümüzde Yabancı Dil, Kodlama, Yaratıcı Düşünme, Vurmalı ve Telli Çalgılar, Geleneksel El Sanatları, Modern Sanatlar, Sahne Sanatları, Minik Eller Büyük Lezzetler, Futbol, Basketbol, Hentbol,  Satranç, Yüzme vb. faaliyetlerimiz ve kulüp çalışmalarımız olacaktır.”dedi.
Anaokulundan ilkokula
    Safir Türkiye Okulları Edirne Kampüsü Müdürü Mehmet Emin Polat,  “Safir Okulları Edirne Anaokulu olarak, çocuklarımızın zihinsel, bedensel ve ahlaki gelişimlerini; öz güven duygusu ile pekiştirip, karar verebilme mekanizması geliştirmelerini sağlıyor ve vatanına, milletine hayırlı Milli, Yerli ve Çalışkan bir nesil yetiştiriyoruz. 
    “Montessori” etkinlikleri uygulayarak çocukların bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagoji uyguluyoruz.
    Yabancı Dil eğitimine anaokulundan itibaren konuşturan ingilizce programlarıyla  ilerliyoruz. Profesyonel  eğitim kadromuz ile kendini tanıyan kültürel etkileşimler ile kendini geliştiren zenginlikler kazandırıyoruz.
Safir Okulları ilkokulunda öğrencilerimiz, öğretmenin rehberliğinde gözlerini bilgiye doğrultuyor.
    Öğrencilerimizin okula alışma sürecini, eğlenceli bir hale getiriyor, çalışma alışkanlıklarını, bedensel ve bilişsel zekasını kullanma ve ahlaki gelişimlerini bir beceri haline getiriyoruz. Kendisine, ailesine, toplumuna ve ülkesine faydalı bir birey olması adına manevi eğitimler ile zihinsel gelişimini destekliyoruz. 
1. sınıftan itibaren okumayı seven, araştırmayı ve öğrenmeyi bir davranış haline getiren ve ingilizce konuşabilen öğrenciler yetiştiriyoruz. 
3. Yabancı Dil olarak seçmeli Arapça ve Almanca eğitimi veriyoruz. 
    Sportif faaliyetlerde Beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimiz ile öğrencilerimizi Spor alanında profesyonel olarak yönlendiriyor ve yetiştiriyoruz.
    Öğrencilerimizin Ailelerine Aylık olarak eğitim gelişimi raporu sunuyoruz. Değerler Eğitimi ve Dini Eğitim ile öğrencilerimize ilmihal, Kur'an-ı Kerim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Değerler Eğitimleri sayesinde dini bütün, inançlarına bağlı, manevi yapısı oturmuş bir şekilde eğitim veriyoruz.”dedi.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş'e (TEOG) Hazırlık
    Safir Türkiye Okulları Edirne Kampüsü Müdürü Mehmet Emin Polat,  “Ortaokulda öğrencilerimiz Temel Eğitimden Orta-öğretime Geçiş sınavına hazırlığını planlı ve düzeyli bir şekilde 5. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz, TEOG Sınavında karşısına çıkacak olan dersleri 5. sınıftan 8. sınıfa kadar yoğun bir şekilde hazırlanmakta haftalık 46 saat eğitim görmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin akademik yeterliklerini arttırıcı çalışmalar ders içi saatlerde tamamlanmaktadır.
    Safir Okulları'nda Birebir Eğitim uygulanmaktadır. TEOG Sınavına Hazırlık kapsamında öğrenciler bireysel ya da küçük gruplar ile birlikte sorularını TEOG Branş öğretmenlerine sorularını sorabiliyor ya da geride kaldığı, eksik olduğunu düşündüğü konuları tamamlama çalışması yapabiliyor. Bu sayede işlediği derslerin konularını, çözemediği soruların çözümlerini pekiştiriyor.
    Haftalık karne sistemimiz Danışman Öğretmen Programı gibi yine Türkiye'de öncü bir sistem olarak okulumuzda uygulanmaktadır. Haftalık Karne Sistemi sayesinde öğrencilerin ders içi durumları, haftalık ödevleri ve danışmanı tarafından haftanın değerlendirmesi veliye iletilir.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.