Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayi Yağmur Sınavını Geçti

Bölgemizde geçtiğimiz Cumartesi başlayan ve Salı günü etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle Edirne’de birçok ev ve işyerini su basarken, uzun yıllardır su baskını ile mağdur olan ilçemiz sanayi sitesi yağmur sınavını geçti.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sanayi Yağmur Sınavını Geçti

Nilay YILMAZ

    Yıllardır yağan yağmurlardan mağdur olan ilçemiz sanayi esnafı ilk defa bu yıl yağan şiddetli yağmurda mağdur olmadı. Her yıl yağan yağmurda ilk etkilenen bölge olan ilçemiz sanayi sitesi her yıl yaşananın aksine sular altına kalmadı ve esnaf mağdur olmadı.
    Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan ve Salı günü etkisini artıran yağmurda yıllar sonra ilk kez sanayi esnafı mağdur olmazken ilçemizde belirli noktalarda hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle caddeler suyla kaplandı. Yüksek kesimlerden gelen yağmur suyu, düşük kota sahip bölgelerde sele dönüştü.
    ilçemizde maddi hasara neden olan bölgelerde belediye ekipleri olay yerlerine giderek müdahale etti.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, sağanak yağıştan etkilenen ve zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
    Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan sağnak yağmurlardan etkilenen ilçemize bağlı Abalar ve Oğulpaşa köylerini ziyaret eden Başkan Balkan tedbirler ve çalışmalarla ilgili köy muhtarlarından bilgi aldı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan yağıştan etkilenen ve zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.incelemelerde Başkan Balkan'a Belediye Fen işleri Müdürü Eren Baş ve Zabıta Amiri Serkan Çibik eşlik etti. 
    Oğulpaşa Deresi'nde su seviyesinin taşma noktasından uzaklaştığını belirten Balkan, erken alınan tedbirler sayesinde riskin azaldığını aktardı.
    Havsa Belediyesinin tüm ekiplerinin olası bir duruma karşı tam teşekküllü şekilde hazır bulunduklarını ifade eden Başkan Balkan, yoğun yağış alan kısımlarda çalışan ekipleri de ziyaret ederek yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
    Yağmurun etkisini arttırmasıyla zor durumda kalıp yardım talep eden herkese ulaştıklarını dile getiren Başkan Balkan; "Ekiplerimiz gece gündüz her hangi bir duruma karşı hazır bekliyor. Daha önceki yıllarda taşkın yaşanan ve hasar gören bölgelerimiz daha yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını talep ederken, bir sıkıntıyla karşılaşmaları durumunda bizi aramalarını istiyoruz.Hacı Gazi Mahallemizde biraz sıkıntı vardı. Ekiplerimiz gereken müdahaleyi yaptılar. Yeni mahallede vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gereken çalışmayı yaptık. Yağmur çiftçilerimize umut, bölgemize ve ülkemize şifa olacak. Hasarsız şekilde sel felaketiyle karşılaşmadan bu yoğun yağışı en az zararla atlattık.
    Gece gündüz demeden tüm ekiplerle birlikte su taşkınlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız su baskını, sel gibi durumlarda 0541 497 27 40 numaralı telefonu arayıp yardım isteyebilirler.” dedi.
    BatıEkspres Gazetesi olarak maddi hasar meydana gelen hemşerilerimize ve ilçemize geçmiş olsun diliyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.