Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan “Bölgede Örnek Bir Proje Olacak”

ilçemizin önemli sorunlarından olan çöp konusu ile ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Havsa Belediyesi Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalarda son aşamaya gelindi. Av. Aydın Balkan, istasyonun tamamlanıp çalışmaya başladığında bölgede örnek bir proje olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2021 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2021 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Balkan “Bölgede Örnek Bir Proje Olacak”

Nilay YILMAZ

    Yapımı tamamlanıp kullanıma geçildiğinde bölgede örnek olacak olan Katı Atık Aktarma istasyonunda sona gelindi.
    Kullanıma açıldığında ilçemiz Belediyesinin zamandan, yakıttan ve personelden tasarruf sağlayacağı ve bölgemizde örnek bir proje olacak olan Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.
    ilçemiz önemli sorunlarından olan çöp konusu ile ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Havsa Belediyesi Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalarda son aşamaya gelindi.
    Yeni yılın ilk günlerinde ilçemiz Belediye ekipleri çalışmalarına devam etti. Katı atık aktarma istasyonunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, istasyonun tamamlanıp çalışmaya başladığında bölgede örnek bir proje olacağını söyledi.
    Başkan Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “Aktarma istasyonumuzda betonlarımızı atmaya başladık.istasyonumuz tamamlanıp çalışmaya başladığında bölgemizde örnek bir proje olacak.4 metre yüksekliğinde olan Katı Atık Aktarma istasyonumuzu çevreye zarar vermeyecek, koku yapmayacak, çevreye duyarlı bir şekilde planladık.
    Göreve geldiğimiz ilk günlerden beri giderlerimiz arasında yüksek olan kalemlerin başında yakıt ve enerji giderlerimiz gelmekteydi. Yavaş yavaş bu konularda büyük bir tasarruf sağlıyoruz. Bildiğiniz gibi Belediyemize katı atık aktarma nakil aracı olarak çöp tırı aldık. Bu araç yaklaşık 30 tonluk bir araç.4,5 Adet çöp kamyonumuz aldığı katı atığı tek başına alıp götürebilecek kapasiteye sahip. Diğer araçlarımız çöpümüzü götürmek için haftada 20 sefer Edirne'ye gidip geliyordu. Bu bize hem zaman hem insan gücü hem de yakıt olarak kayıp veriyordu. Bu aracımız ile haftada bu sayıyı 4 yada 5'e indirmiş olacağız. Böylelikle yakıt giderimizi minimuma indirmiş olacağız. Aracımız bu sayede kendisini yaklaşık 3.5 yılda amorti etmiş olacak. Belediyemize böyle bir araç kazandırarak hem yakıttan hemde zamandan tasarruf etmiş oluyoruz.
    Aktarma istasyonumuzda zemin altı zemin üstü betonlarımızı atmaya başladık. Kısmetse bu hafta içi istasyonumuzu kullanmaya başlayacağız. ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ilçemizin çıkarları doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devem edeceğiz.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.