Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bülent Uzel,“Hububat Piyasası Bozulmuş Durumda”

Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gümrük vergisinin buğdayda 130'dan yüzde 45'e, arpada 130'dan yüzde 35'e, mısırda ise 130'dan yüzde 25'e düşürülmesinin çiftçiyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Bülent Uzel,“Hububat Piyasası Bozulmuş Durumda”

Sertkan YILMAZ

    Uzel "Hububat piyasası bozulmuş durumda. Sanayici düşük gümrükle buğday ithal edeceğim diye tüccardan ,tüccar elinde mal kalacak diye çiftçiden buğday almıyor.Bu Türk üreticisine 'sen dur, Avrupa var artık' demektir. Bu çok büyük bir yanlıştır. Türk çiftçisi, bu şartlarda bu ürünlerin üretiminden vazgeçebilir. 
    Biz Avrupa ile kendimizi kıyaslayamayız. Avrupa'da üretim maliyetleri düşük. Bizim maliyetlerimiz yüksek. Avrupa'dan ürün getirirlerse bizim iç piyasada hareketlenme olmaz. Ürettiğimiz ürün piyasanın çok altında kalır. Üretici de tüccar da tedirgin bir şekilde bekliyor . 
    TMO, acil olarak, hiç beklemeden devreye girmesi, makul bir müdahale alım fiyatı açıklaması, piyasada istikrarı sağlamalıdır. Piyasanın sağlıklı bir şekilde işlemesi için geç kalmamalı, müdahale alım fiyatlarını açıklayarak piyasaya etkin olarak yer almalıdır. Hasat devam ederken böyle bir karar alınması piyasayı olağanüstü bozdu.     Çiftçi emeğinin karşılığını alacağı dönemde piyasalarda istikrarsızlık ortaya çıktı.Bu ortamda hem çiftçi hem tüccar herkes tedirgin.Acilen tedbir alınarak piyasalarda istikrarın sağlanması gerekmektedir.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.