Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sain Esnaf Destek Paketinin Detaylarını Açıkladı

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeni ile işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarlara verilecek desteklere ilişkin Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım Sain açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sain Esnaf Destek Paketinin Detaylarını Açıkladı

Nilay YILMAZ

    Korona Virüs salgınından işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarlar verilecek desteklere ilişkin Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım Sain gazetemize açıklamada bulundu.
    Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar bu süreçte esnafımızı da etkiledi.
    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sain konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; 
    “Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin üzerinden yaklaşık dokuz ay geçti. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs birçok kişinin hasta olmasına ve ölümüne neden olurken ekonomiye de olumsuz etkisi oldu. Konfederasyonumuzun talebi üzerine, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlarımıza 3 ay süreyle verilecek kira ve/veya hibe desteğini içeren 3323 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 23 Aralık 2020 tarihli ve 31343 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
    Anılan Kararnameye göre, doğrudan hibe desteği 3 ay süreyle 1.000 TL olacaktır. Bu destekten yararlanacak olan esnaf ve sanatkârlar;
    1-Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar,
    2-Aktif olarak faaliyetine devam eden ve ticari kazançları basit usulde tespit edilen esnaf ve sanatkârlar,
    3-Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilecek sektörlerde faaliyet gösteren diğer esnaf ve sanatkârlardır. (Esnaf Odamızdan nace koduyla ile ilgili bilgi alınmalı)
    Ayrıca, yukarıda yazılı olanlardan işyeri kira olanlara 3 ay ödenmek üzere, işyeri büyükşehir belediye sınırları içinde olanlara 750 TL, diğer belediyelerin sınırları içinde olanlara 500 TL kira desteği verilecektir. Esnaf ve sanatkârlarımızın işyeri sahiplerine ödediği kira bedelleri, yukarıda yazılı tutarların altında olanlara işyeri kira bedeli kadar kira desteği ödenecektir.
    Hibe desteğine ilişkin usul ve esaslar Ticaret Bakanlığınca belirtildiği gibi konu ile ilgili olarak tarafımıza gelen tüm detayları esnaflarımızla paylaşarak bu süreçte de yanlarında ve yardıma hazır olacağız. Bu süreçte esnaflarımız odamıza gelerek nace kodları ve gerekli bilgileri odamızdan alabilirler.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.