Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Atatürk'ün ilçemize Gelişinin 90.Yılı Kutlu Olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanlığı Atatürk'ün Havsa'ya gelişinin 90'ncı yıl olması münasebeti ile gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Atatürk'ün ilçemize Gelişinin 90.Yılı Kutlu Olsun”

Sertkan YILMAZ

    Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada;
    “Atatürk'ün ilçemize gelişinin 90. Yılı kutlu olsun. Atatürk en son Cumhurbaşkanı olarak Edirne'ye 21 Aralık 1930 yılında gelmiştir. 10 günlük ziyaret programlanmıştı. Ne yazık ki Menemen Olayının patlak vermesi, gerici ve şeriat isteyen bir grubun hunharca Asteğmen Kubilay ve ona yardıma giden iki bekçimizi şehit etmesi sonucu ziyaretini yarıda keserek 25 Aralık 1930'da istanbul'a dönmek için yola çıkmış ve Havsamızı dönüş yolunda ziyaret etmiştir. ilçe halkımız büyük bir sevgi, saygı ve coşku ile Ata'sını karşılamıştır. Atatürk ilçemizde kaldığı süre içerisinde, halkla sohbet eder, halkın sıkıntılarını dinler ve aynı gün istanbul'a gitmek için ilçemizden ayrılır.
    Türk milleti her zaman Ata'sına minnettardır. Türk milleti Atamızın ilke ve devrimleri ışığında, Cumhuriyeti ve kazanımlarını dün nasıl koruyup kolladıysa bugün de sahip çıkarak, emin adımlarla ilerleyecektir.
    Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını Havsa'ya gelişinin 90'ncı yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.