Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kültür Merkezi “Arsa”sına Kavuştu

ilçemiz Belediyesi tarafından 1994 yılında dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın sözü üzerine Kültür Merkezi yapılması amacı ile Kültür Bakanlığı'na devir olunan ve kültür merkezi yapılmayarak yıllardır atıl halde duran ilçemizin en güzide arsası yoğun çabalar sonucu yıllar sonra tekrar Belediyemize kazandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Kültür Merkezi “Arsa”sına Kavuştu

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan seçim vaatlerinden bir projeyi daha hayata geçirmek için ilk adımı attı.
    ilçemizde 30 yıldır yapılması düşünülen ve Başkan Balkan'ın seçim vaatleri arasında olan  Çok Amaçlı Kültür Merkezi projesi için ilk adım, uzun yıllardır belediyeye kazandırılmaya çalışılan ilçemizin en değerli arsasının belediyeye kazandırılması ile atıldı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Çok Amaçlı Kültür Merkezi projesi için uzun uğraşlardan sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü ile Taşıyıcılar Kooperatifi arasındaki 3 bin 200 metrekarelik arsanın belediyeye kazandırıldığını açıkladı.
    Başkan Balkan konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “ilçemize yapacağımız bir projemizin daha müjdesini veriyoruz. Seçim döneminde vaatlerimiz arasında en önemlilerinden biri olan Çok Amaçlı Kültür Merkezi projesiydi. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemize kazandırmayı planladığımız projemiz ile ilgili olarak çalışmalarımıza başladık. Bizden yıllar önce de ilçemizin Çok Amaçlı Kültür Merkezi'ne ihtiyacı vardı. Bu ihtiyaç içinde Belediyemizin 1994 Tarihli 29 sayılı kararı ile Kültür Merkezi yapılması için Kültür Bakanlığı'na devredilmişti. Ancak konu ile ilgili çalışmalar yapılmayınca Belediyemiz 1999 yılında arsayı tekrar almak için çalışmalar başlattı. Aradan geçen 21 yıl sonunda herhangi bir çalışma yapılamadı. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemize kazandırmayı planladığımız projemiz ile ilgili olarak çalışmalarımıza başladık.ilk atapta arsa ile ilgili olarak  Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a giderek durumumuzu anlattık. Bu proje için en uygun arsanın burası olduğunu kendilerine ilettik. ilçemizin en değerli arsasının belediyemize kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile AK Parti il Başkanı Belgin iba'ya teşekkür ederim.
    ilçemiz açısından hem maddi hemde manevi değeri  çok önemli konumu çok değerli olan arsamızda güzel projeler yapacağız. Şimdiden burada yapacağımız çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.