Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak Hava Vatandaşları Bunalttı

Hafta sonu tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de sıcak hava etkisini iyice göstererek vatandaşları bunalttı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Sıcak Hava Vatandaşları Bunalttı

Nilay YILMAZ

    Son yılların en yüksek sıcaklığını yaşadığımız hafta sonu termometreler 47 derece ve üzerini gördü. Birçok kişi işleri olmadıkça dışarı çıkmamayı tercih ederken, dışarı çıkanlar da ağaç gölgelerine sığındı. Hafta sonu Kuzey Afrika sıcaklarının etkisi altına giren ve termometreler 47 dereceyi gösterirken, vatandaşlar genellikle çay bahçelerine oturup, ağaç altlarında serinlemeye çalıştılar. Son yılların adeta çöl sıcaklığı dedirten hava koşullarına karşın uzmanlar vatandaşlara sıcaklarda sağlık problemi yaşamamaları için uyarılarda bulundu. Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıldı.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık insanlar kadar hayvanları da etkiledi. Vatandaşlar kaplarla belirli bölgelere sular bırakarak hayvanların bir nebzede olsa sıcak havadan etkilenmemeleri için duyarlı davrandılar.  
Sıcaklar Azalmaya Başlayacak
    Son yılların en yüksek sıcaklığını yaşadığımız hafta sonunun ardından haftabaşı itibari ile sıcaklık mevsim normallerine dönmeye başladı.
    Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.Rüzgarın,genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.Salı günü ise  sıcaklıklar azalmaya başlayacak. Salı günü sıcaklık 29 derece olacak.Yaklaşık 10 derece birden azalacak olan sıcaklıklar ve yer yer yağacak sağanak yağışlar vatandaşa nefes aldıracak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.