Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katı Atık Aktarma istasyonunda Çalışmalar Devam Ediyor

Kullanıma açıldığında ilçemiz Belediyesinin zamandan, yakıttan ve personelden tasarruf sağlayacağı Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Katı Atık Aktarma istasyonunda Çalışmalar  Devam Ediyor

Nilay YILMAZ

    Kullanıma açıldığında ilçemiz Belediyesinin zamandan, yakıttan ve personelden tasarruf sağlayacağı Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.
    ilçemiz önemli sorunlarından olan çöp konusu ile ilgili olarak Havsa Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda belediye araç filosuna katılan çöp tırının akabinde Katı Atık Aktarma istasyonunda çalışmalarda son aşama olan toprak dolgusuna geçildi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada;
    “Pazar mesaimizde yapımı devam eden Katı Atık Aktarma istasyonumuz'un dere boyunda taş tahkimat işlemini tamamladık son aşama olan toprak dolgusuna geçtik.
    Bu hafta bir aksilik yaşamaz isek yaklaşık 150 kamyon toprak dolgumuzu da tamamlayarak, istasyonumuzu aktif olarak kullanmaya başlayacağız. 4 metre yüksekliğinde olan Katı Atık Aktarma istasyonumuzu çevreye zarar vermeyecek, koku yapmayacak, çevreye duyarlı bir şekilde planladık.
    Göreve geldiğimiz ilk günlerden beri giderlerimiz arasında yüksek olan kalemlerin başında yakıt ve enerji giderlerimiz gelmekteydi. Yavaş yavaş bu konularda büyük bir tasarruf sağlıyoruz. Bildiğiniz gibi Belediyemize katı atık aktarma nakil aracı olarak çöp tırı aldık. Bu araç yaklaşık 30 tonluk bir araç.4,5 Adet çöp kamyonumuz aldığı katı atığı tek başına alıp götürebilecek kapasiteye sahip. Diğer araçlarımız çöpümüzü götürmek için hafta 20 sefer Edirne'ye gidip geliyordu. Bu bize hem zaman hem insan gücü hem de yakıt olarak kayıp veriyordu. Bu aracımız ile hafta bu sayıyı 4 yada 5'e indirmiş olacağız. Böylelikle yakıt giderimizi minimuma indirmiş olacağız. Aracımız bu sayede kendisini yaklaşık 3.5 yılda amorti etmiş olacak. Belediyemize böyle bir araç kazandırarak hem yakıttan hemde zamandan tasarruf etmiş oluyoruz. Araçlarımız eski sistemde yarım gün Edirne'de yarım gün ilçemizde çalışmak zorunda kalıyordu. Aldığımız bu araçla araçlarımız tam gün ilçemizde çalışacak. Çöp tırımız kamyonlar çöpleri doldurduktan sonra günde bir kez Edirne'ye gidip gelecek. Personel tasarrufu da sağlamış bulunuyoruz. Eski sistemde her giden araç 2-3 kişi ile gidiyordu. Yaklaşık 4 kişi belediyemizce ihtiyaç görülen yerlerde değerlendireceğiz. ilçemizin çıkarları doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devem edeceğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.