Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekokulumuz Bahçesinde Lavantalar Toprakla Buluştu

Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde bitkilendirme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun adeta çehresi değişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Yüksekokulumuz Bahçesinde Lavantalar Toprakla Buluştu

Nilay YILMAZ

    Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde bitkilendirme çalışmaları devam ediyor. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Havsa Belediyesi'nin katkıları ile yapılan arazi ıslah çalışması ve ağaçlandırma faaliyetlerinin ardından lavanta ve gül dikimleri de tamamlandı.
    Yüksekokulumuzun ön bahçesinde yaklaşık 2 dekarlık alanda 250 adet Edirne Gülü ve 2000 adet lavanta fidesi toprakla buluştu. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tedarik edilen lavanta fideleri ile okul binasının yan tarafındaki alanda da ilave bir lavanta bahçesi oluşturularak okulun çevresinin daha güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalar yapılmaktadır. 
    Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, okulumuza lavanta bahçesi kurulmasının 2019 yılından beri planlanan bir proje olduğunu, ancak geçen bahar döneminde pandemi nedeniyle çalışmaların yapılamadığını ifade etti.
    Arazi ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla Rektörlüğün projeyi uygulamaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Tan, “Bundan sonra okulumuz çöplerle-bataklıkla değil, fidanları, gülleri ve lavantaları ile anılacak” dedi.
    Prof. Dr. Mustafa Tan bu süreçte Havsa Belediyesi'nden büyük katkılar aldıklarını dile getirerek yaptığı açıklamasında; “Lavanta ve gül dikimlerinin ardından bitkilerin sulanması için damla sulama sistemlerinin kurulmasına başlanmıştır.”dedi. 
    Edirne'nin geçmişte gülcülük merkezi olduğunu hatırlatan Yüksekokul Müdürü Tan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun da teşvikleri ile okul bahçesinde küçük bir alanda demonstratif çalışma başlattıklarını belirtti. Okul bahçesine dikilen 250 adet yağ gülünün gelişme ve verimini takip edeceklerini ve bölgemizde gül yetiştiriciliği ile ilgili daha detaylı çalışmalar planladıklarını dile getirdi. Yine Edirne için önem taşıyan ve tarihte Edirne Kırmızısı olarak bilinen rengin üretildiği kökboya bitkisinin yetiştiriciliği için de proje hazırladıklarını ifade etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.