Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ilçemizde Saygıyla Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. Yıldönümü olan 10 Kasım Salı günü bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ilçemizde Saygıyla Anıldı

Sertkan YILMAZ

    ilçemizde anma töreni 10 Kasım 2020 Salı sabahı 08:45'da Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına  çelenklerin konulmasıyla başladı.
    Saat 09:05'te Belediye hoparlöründen verilen siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu. 
    Saygı duruşu akabinde istiklal Marşı okunmasının ardından Melahat Kilimci Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Rüya Köle' nin “Bugün 10 Kasım” Şiirinin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Melahat Kilimci Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni inci Aksüt tarafından yapıldı.
    Melahat Kilimci Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni inci Aksüt yaptığı konuşmasında;
    “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım Sayın protokol üyeleri, değerli misafirler,
    Bugün burada Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82.yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.
    Büyük Önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde, aramızda hep yaşayan bir önderdir.
    Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; "Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır"
    Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu:
    ‘iki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... ikinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğrasan, aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!’
    Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. O'nun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.
    Bugün burada, bu daracık zamanda, Atatürk'ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, içine birçok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiş; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” diyerek aramızdan ayrılmış ve kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını ve bunun ise çok çalışılarak bilimde ve teknolojide çok ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir.
    işte, bütün 10 Kasım'lar bu yüzden ulusça içinde bulunduğumuz mateme rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin en iyi bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır. 10 Kasım'larda bizler onu her seferinden daha da iyi anlayarak, düşüncelerinden en üst düzeyde istifade ederek, ilmin ve fennin ışığında ülkemiz ve ulusumuz için daha iyi neler yapabiliriz sorusuna cevaplar aramalı ve de vakit geçirmeden gerekenler ne ise onu yapmalıyız.
Aziz Atam!
    Sen ebedi mekânında rahat uyu! Bizler emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, milletimizin bölünmez bütünlüğüne, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızın her karış toprağına, hürriyetimize, istiklalimize, bayrağımıza ve ezanımıza her zaman olduğu gibi gönülden sahip çıkacak ve ecdadımıza layık bir millet olmaya devam edeceğiz.
Ruhun şad olsun. Saygılarımla.”dedi.
    BatıEkspres Gazetesi olarak Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82'inci Yıldönümünde O'nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.