Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyetimiz 97 Yaşında

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere armağan edilen ve bu yıl 97. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı. Gurur ve iftihar kaynağımız olan Cumhuriyetimiz, dün 97. yılına ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Cumhuriyetimiz 97 Yaşında

Sertkan YILMAZ

    Gurur ve iftihar kaynağımız olan Cumhuriyetimiz, dün  97.yılına ulaştı. 
    Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere armağan edilen ve bu yıl 97. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı.
    ilçemizde  Cumhuriyet Bayramı'nın kutlama programı 28 Ekim 2020 Çarşamba günü Saat 13.00'da Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.
    29 Ekim 2020 Perşembe günü saat 10.00'da ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir,Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda  kutlamaları kabul etti. Saat 10.00'da başlayan törene ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Ömer Çıngı, ilçemiz Emniyet Müdürü Vekili Sercan Altınorak, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Belediye ve il Genel Meclisi Üyelerinin katılımı vardı. 
    ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 
    ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir yaptığı konuşmasında;
    “Sayın Belediye Başkanımız, değerli protokol üyelerimiz, kıymetli mesai arkadaşlarım. Büyük Türk Milletinin nice zahmetlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş belgesi, en güçlü şartlarda dahi kadim devlet kültürü ile, her badireden güçlenerek çıkma tecrübemizin son büyük mücadelesi ve Türk milli demokrasi tarihinin en güçlü sureti olan Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümü devletimize ve milletimize kutlu olsun.
    Dünyada eşine çok az rastlanılan azim ve kararlılıkla büyük bir mücadele başarısı gerçekleştirilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen milli mücadelenin emsalsiz bir zaferle sonuçlanmasının ardından milletin kati söz sahibi olduğu egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ilkesi ile yeni bir sisteme geçilmiştir. Cumhuriyetimiz insan haklarının geliştiği kişi hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu kuvvetli bir iradeyi ortaya koymuştur. On yılı aşkın süre zarfında devamlı savaş durumu içinde olan milletin evlatları tüm cepheleri takip ederek büyük başarılar kazanmış ve nihayet 29 Ekim 1923'de muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak iradeyi ortaya koyarak devletimizi yeniden kurmuştur. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti demokratik anlayıştan taviz vermeden, çağdaş uygarlıklar seviyesi üzerindeki hedeflerine hızla ilerlemektedir. Çağlar açıp kapatan ecdadımızın yolunda Cumhuriyetin verdiği güç ve dinamizm sayesinde ülkemiz dünya milletleri arasındaki hak ettiği eski kudretli yeri alma yolunda ilerlemektedir.
    Cenabı-Hak tüm dünya mazlumlarının tek gerçek müdafisi olan aziz Türk Milletimizi korusun. Silahlı kuvvetlerimiz tüm cephelerde muzaffer kılsın. iç ve dış düşmanlarımıza fırsat vermesin. 
    Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yıl dönümünü kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olacağına inanarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm geçmişlerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla salgın tedbirlerinin olmadığı yıllarda daha sağlıklı günlerde beraber olmak ümidi ile bir kez daha Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.