Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa CHP’den Alternatif 29 Ekim Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa CHP’den Alternatif 29 Ekim Kutlaması

Sertkan YILMAZ

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü dolayısıyla CHP Havsa ilçe Başkanlığı tarafından 29 Ekim 2020 Perşembe günü Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve partililer katıldı.
    Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Özden konuşmasında; 
    “Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümü Çelenk Sunma programına hoş geldiniz.
    Değerli CHP'liler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz. Her ne kadar zor günlerden geçsekte, ülkemizin her köşesinde Cumhuriyet'imizin 97. Yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
    19 Mayıs 1919'da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış vazgeçilmez bir değerdir.
    Türkiye Cumhuriyeti, halkçı karakterinin yanı sıra demoktratik bir Cumhuriyettir. Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Türkiye Cumhuriyeti, Demokrasi esasına müstenit bir devlettir.' Çağdaş demokratik bir Cumhuriyet; halkın yönetime katılımını, halkın hak ve hürriyetlerinin güvencesini esas alır. Zira hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Haklar ve özgürlükler vatandaşlar tarafından kullanılabilirse bir anlam ifade eder. insanlar düşüncelerini özgürce yazıp söyleyebiliyorsa, hakları için örgütlenebiliyorsa, demokratik eylemleri engellenmiyorsa Cumhuriyet işte o zaman demokratik halkçı bir Cumhuriyet olur. 
    Atatürk Cumhuriyeti olmuş bitmiş bir süreç değildir, tam tersine devrimcilik ilkesi gereği yeniliklere ve değişimlere açık bir süreçtir. Bu nedenle Cumhuriyetimizi daima ileriye doğru geliştirmek için hak ve özgürlüklerin bilincinde nesiller yetiştirmeliyiz.
    Atamızın 'Benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı' bu yüzden bu memleket şeyhler, şıhlar ve tarikatlar memleketi olmayacaktır.
    Bizim içinde yaşadığımız bu dönemde, tek adam yönetimine karşı halkçı Cumhuriyeti tekrar demokrasiyle taçlandırmak tek hedefimiz olacaktır.
    Saygı değer CHP'liler, 97 yıl önce Kurtuluş Mücadelesinin kazanılması ve Cumhuriyet'in kurulmasında başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Cumhuriyet Bayramınızı tekrar kutluyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene. Yaşasın Cumhuriyet.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.