Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tan Oldu

Yaklaşık 10 yıldır Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Ayhan Aytaç'ın kendi isteği ile görevden ayrılmasının ardından, Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu müdürlüğü görevine Havsa Meslek Yüksek Okulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tan getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tan Oldu

Sertkan YILMAZ

    Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Ayhan Aytaç'ın kendi isteği ile görevden ayrılmasının ardından Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu'nda müdürlük görevine, Havsa Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tan getirildi.
    Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç'ın kendi isteği ile görevden ayrılmasının ardından, Havsa Meslek Yüksekokulu müdürlüğü görevi, düzenlenen törenle Prof. Dr. Mustafa Tan'a devredildi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Ayhan Aytaç'a değerli katkılarından dolayı teşekkür ederek, Prof. Dr. Mustafa Tan'a başarı dileklerinde bulundu.
    Havsa Meslek Yüksekokulu'nun yeni müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, “Öncelikle Prof. Dr. Ayhan Aytaç Hocamıza, uzun yıllar okulumuza yaptığı katkılar ve göstermiş olduğu özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de öğretim elemanlarımız, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte, elde edilen başarıları daha yukarılara taşımak, yüksekokulumuzun kalitesini daha da artırmak için el ele ve gönül birliği içinde çalışacağız. Bu değişimlerin bir bayrak yarışı olarak düşünüyoruz. Sektörlerle iç içe eğitim programlarımız, nitelikli eğitim kadromuz ile üniversitemiz ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda üzerimize düşen katkıyı oluşturmaya hazırız. Okulumuz hocaları ve çalışanlarının destekleri, Havsa halkının ve yerel yönetiminin iş birliğiyle güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemde, halkımıza daha fazla fayda sağlayacak faaliyetler içinde olmayı hedefliyoruz. Bu görevi şahsıma layık gören Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na teşekkür ediyorum.” dedi.
    Prof. Dr. Ayhan Aytaç ise müdürlük mührünü Prof. Dr. Mustafa Tan'a teslim ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Tan'ın şahsına tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getireceğine inandığını belirten Prof. Dr. Ayhan Aytaç, “Uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulduğum, başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere, tüm akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde, Havsa Meslek Yüksekokulu'nun büyümesi ve gelişmesi için birlikte çalıştık. Prof. Dr. Mustafa Tan ile bu çalışmaların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Gönlümde çok ayrı bir yere sahip olan Havsa Meslek Yüksekokulu, bundan sonra da ülke ekonomisine, yetişmiş nitelikli insan gücüne ve istihdama katkısını sürdürecektir.” ifadelerini kullandı. 
    Görev değişimlerinin birer bayrak yarışı ve asıl olanın üniversitenin ürettiği bilgi ve hizmetlerin geliştirilmesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Üniversitemizi bölgemizde, ülkemizde ve dünyada marka haline getirmek istiyoruz. Bütün şevkimizi, enerjimizi bu vizyonla ortaya koyuyoruz. Bu noktada önceliğimiz kalite ve nitelik. Görevlerde bulunduğumuz zaman içerisinde üniversitemizin kalite çıtasını yükseltmek, ülkemize, milletimize, bayrağımıza faydalı işler ve projeler geliştirmek Trakya Üniversitesi ailesi olarak hepimizin amacı olmalı. idari görevleri layıkıyla yerine getirmek, birimleri önceki arkadaşımızın bıraktığı noktadan daha ileriye götürmek öncelikli hedefimiz. Prof. Dr. Ayhan Aytaç'a Havsa Meslek Yüksekokulu'na yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ederim. Prof. Dr. Mustafa Tan Hocamızın da devraldığı görev bayrağını, birlik beraberlik içerisinde çalışarak daha üst seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. Bizler de kendisine her konuda destek olmaya devam edeceğiz, yeni görevlerinde başarılar dilerim.” 
Prof.Dr. Mustafa Tan Kimdir?
    Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa Köyü'nde 1967 yılında dünyaya geldi. Orta öğrenimini Havsa Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne kayıt yaptırdı. Lisans eğitimini 1988 yılında tamamladı. Aynı bölümde 1989 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ana Bilim Dalında 1991 yılında Yüksek Lisans ve 1995 yılında Doktora Öğrenimini tamamladı. 1995 yılında Yardımcı Doçentliğe atandı. 1998 yılında Doçent, 2004 yılında Profesör unvanını aldı. 2000 ve 2002 yılları arasında 2 yıl süre ile Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan Tarımsal Araştırma ve Yayım Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. 2008 ve 2012 yılları arasında 4 yıl süre ile Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyelikleri, Güzel Sanatlar Fakültesi yönetim kurulu üyeliği, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi senato üyeliği yaptı. 2019'da Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölümüne atandı. Halen üniversitemizin bu biriminde görev yapmaktadır. Prof. Dr. Mustafa TAN'ın uluslararası dergilerde yayınlanmış 33 makale, uluslararası bilimsel toplantılarda tam metin yayımlanmış 22 bildiri; ulusal düzeyde yayınlanmış 5 ders kitabı, 60 makale ve 12 bildirisi bulunmaktadır. Prof. Dr. Mustafa Tan evli ve iki çocuk sahibidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.