Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

içme Suyu Depoları Fayans ile Kaplanıyor

Vatandaşların daha sağlıklı su kullanabilmeleri için ilçemiz Belediyesi tarafından su depomuzdaki çalışmalar devam ediyor. Su depomuzdaki su havuzları suya dayanıklı fayanslar ile kaplanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
içme Suyu Depoları  Fayans ile Kaplanıyor

Nilay YILMAZ

    Vatandaşların daha sağlıklı su kullanabilmeleri için ilçemiz Belediyesi  tarafından Su depomuzdaki su havuzları suya dayanıklı fayanslar ile kaplanıyor.
    ilçemiz Belediyesi ilçemize daha sağlıklı su verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Su depomuzdaki su havuzları suya dayanıklı fayanslar ile kaplanarak ilçemize daha sağlıklı su verilmesi için çalışmalar devam ediyor.
    Konu ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “
    Bildiğiniz üzere geçen sene yeni nesil su motorlarımızı deveye almıştık. Akabinde su depomuzu yıkmıştık. Sistem içerindeki eski borularımızı paslanmaz çelik borular ile değiştirmiştik. Bu günde yine su depomuzda su havuzlarımız olduğu bölümde yaklaşık 7,5-8 metre yerin altında çalışmalar yapıyoruz. ilçemize su veren iki adet su havuzumuz var. Bu havuzlarımızdaki suyu yeni nesil borularımız ile ilçemize veriyoruz. Ancak burası da yaklaşık 60 yıllık bir havuz ve maalesef yine sağlıksız bir durumda. Zemini ve duvarları yılların getirdiği toz ve çamurlarla kaplı. 
    Bizlerde madem sağlık dönemindeyiz ve sağlık önemli diyoruz, sağlıksız durumda olan bu su havuzlarımızı sağlıklı hale getirmek için suya dayanaklı fayanslar ile kaplıyoruz. Böylelikle hem havuzlarımızın temizliği daha kolay olacak hem de daha sağlıklı suyu ilçemize, halkımıza sunmuş olacağız.
    Bu kapsamda kaplanacak olan fayanslarımızı havuzumuzun içine getirmeye başladık. Yaklaşık olarak 9m eni ve 11m boyu olan 750 ton su alan havuzumuzda fayans kaplama işlemleri  ise yine yaklaşık olarak 15-20 gün sürecek. Bu havuzumuzun işlemlerinin bitmesinin ardından diğer havuzumun da fayans kaplama işlemini gerçekleştirerek ilçemize daha sağlıklı ortamda su vermeye başlayacağız.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.