Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Hayata Geçiyor

ilçemizde köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayısının artırılması amacıyla "Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var" projesinin birinci etap başvuruları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Hayata Geçiyor

Sertkan YILMAZ

    ilimiz ve ilçelerinde köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayısının artırılması amacıyla "Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var" projesinin birinci etap başvuruları başladı.
    Konu ile ilgili olarak ilçemiz Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal gazetemize açıklamada bulundu.
    Kartal gazetemize yaptığı açıklamada; “ilimizde yürütülmekte olan Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var projesinin 1. Etap başvuruları başlamıştır.
    Proje; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya daha önce yapmış olanlardan, işletmesinde 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 adete tamamlanması gerekmekte olup, kredi süresince (azami 7 yıl) işletmesinde dişi küçükbaş (6-24 ay dişi ) hayvan sayısı 100 başın altına düşmeyecektir. Ziraat Bankası tarafından proje kapsamında hayvan ve yem alımı için üretici başına kullandırılabilecek yatırım ve işletme kredisi toplamı 150.000 TL olup, yatırım kredilerinde 100.000 TL'ye kadar sıfır faiz, 1 yıl ödemesiz dönem ve azami 7 yıl vade, işletme kredilerinde 18 ay vade ve düşük faiz uygulanacaktır. Proje kapsamında kullandırılacak kredilerin ana teminatını kefalet değerliliği bulunan 2 (iki) gerçek ya da tüzel kişi kefaleti ve krediye konu hayvanların rehni ile süt, et, canlı hayvan ve destekleme bedellerinin temliki oluşturmaktır.
Başvuru Sahibinde Aranılacak Şartlar:
Madde 11-
    (1)Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması,
    (2)Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması,
    (3) ilk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. işletme devir alarak başvurmaları halinde de başvuruları kabul edilmez.
    (4) Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.
    (5) işletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.
    (6) Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.
    (7) Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari % 50'sini yetiştirme imkanına sahip olmalıdır. 
    Üreticinin projeye başvurabilmesi için aşağıda yer alan 3 maddeden 1 tanesini sağlaması yeterlidir.
    a-) Üreticinin meradan yararlanması;
    b-) Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50 sini yetiştirmesi;
    c-) Üretici meradan yararlanıyor ve yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50'sini yetiştiriyor olması;
    (8) Proje kapsamında alınacak hayvanların kendi işletmesinden çıkmamış olması gerekmektedir. Proje kapsamında hayvan satmış olan kişiler tekrar aynı hayvanlar için projeden faydalanamaz.
    (9) Birinci derecede akraba arasındaki alım / satımlar Proje kapsamına alınmayacaktır.
Başvuru Sahibinden istenen Belgeler:
Madde 12-
    (1) Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var' projesi Başvuru Dilekçesi (Ek: 2),
    (2) işletme Tescil Belgesi, Hayvan Mevcudunu Gösterir Liste, 01.09.2020 tarihinden itibaren Geçmiş Hayvan Hareket Bilgisi 
    (3) ikametgah belgesi (E-Devlet üzerinden son 30 güne ait alınan belgeler geçerlidir.)              
    (4) Sabıka Kaydı (E-Devlet üzerinden son 30 güne ait alınan belgeler geçerlidir.)
    (5) Varsa Yıllık Kaba Yem Üretimini Gösteren ÇKS Belgesi;
    (6) Yetiştiricinin faaliyet gösterdiği bölgede mera, çayır, otlatma alanlarından yararlanabildiğine dair yazılı beyanı
    (7) Varsa Tarım ve Hayvancılıkla ilgili mesleki eğitim veren ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarından mezun olduğuna dair diploma sureti,
    (8) Varsa hayvan yetiştiriciliği konularında almış olduğu kurs bitirme belgesi,
    (9) Şehit yakını (anne-baba-eş-kardeş-çocuk) ve gazi ise; onaylı belge
    (10) Varsa Proje kapsamındaki faaliyetlerle ilgili olarak kiralanan, barınak/mera/otlak/yem bitkisi üretim alanları ile ilgili olarak yapılan, en az yedi yıllık kredi vadesi ile uyumlu kira sözleşmesi,
    (11) Taahhütname (Sözleşme imzalama aşamasında verilecektir) (Ek: 3)
    Projeden yararlanmak isteyenlerin 21.10.2020 - 20.11.2020 tarihleri arasında ilçe Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.” dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.