Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde “19 Ekim Muhtar Günü” Kutlandı

ilçemizde 19 Ekim 2020 Pazartesi günü (dün) Muhtarlar Günü Kutlama Programı Atatürk Anıtında Koronavirüs Covid-19 önlemleri kapsamında saat 11:00'da çelenk sunumu ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde “19 Ekim Muhtar Günü” Kutlandı

Sertkan YILMAZ

    19.10.2016 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2015/11 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilmesiyle “19 Ekim Muhtarlar Günü” tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de Kutlandı.
    ilçemizde 19 Ekim 2020 Pazartesi günü Muhtarlar Günü Kutlama Programı Atatürk Anıtında saat 11:00'da çelenk sunumu ile başladı. 
    Muhtarlar günü programına ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Belediye ve il Genel Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçe köy ve mahalle muhtarları katıldı. 
    Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Muhtarlar adına Arpaç  Köyü Muhtarı Hasan Vardar konuşmasını gerçekleştirdi. 
    Arpaç Köyü Muhtarı Hasan Vardar yaptığı konuşmasında, “Sayın Belediye Başkanım, Sayın Daire Müdürlerim ve çok Değerli Köy ve mahalle muhtarlarım.
    03 Mart 2015 tarihinde içişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu müracaat neticesinde Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan Ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Artık bizlerinde bir günü vardır. Bizlere bu değeri veren Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.
    Tüm muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümdeki temsilcileri olarak köy ve mahallesindeki insanının huzur ve güven içinde olması için çaba sarfetmektedir. Havsa ilçesi Köy ve Mahalle muhtarları bünyesinde, önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına, elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Havsa ilçesi Köy ve Mahalle Muhtarları kendi adına değil temsil ettikleri köy ve mahalle sakinleri adına yetkili makamlarımıza taşıdıkları sorunların çözüme olan katkılarınızdan dolayı herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bu duygularla başta siz sevgili muhtar arkadaşlarım olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor, bu güzel programa katılımınız için hepinize teşekkür ediyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
    Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen tören sonrasında ilçemiz Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, Halk Eğitimi Müdürlüğü Toplantı Salonunda Muhtarları kabul etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.