Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktaş, “Hayvancılıkta Tarihin En Büyük Krizi Bizi Beklemektedir”

Çiğ süt üreticileri artan girdi maliyetleri nedeniyle her geçen gün daha büyük zarara uğradığını belirten iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş; “Çiğ süt fiyatında zam bekleyen üreticinin yine yüzü gülmedi. Çiğ süt üreticileri artan girdi maliyetleri nedeniyle her geçen gün daha büyük zarara uğramaya devam ediyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Aktaş, “Hayvancılıkta Tarihin En Büyük Krizi Bizi Beklemektedir”

Sertkan YILMAZ

    iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Dünyanın yerli üretimi ve üreticisini desteklemenin ne kadar önemli olduğunu anladığı bu günlerde, Ulusal Süt Konseyi'nin toplantısından süt üreticisinin beklediği haber çıkmamıştır. Kasım 2019 yılında açıklanan süt fiyatlarının üzerinden 11 ay geçmiş ve bu süre içerisinde özellikle artan yem fiyatları ve diğer maliyetler sektörümüzü krize sokmuştur. Süt üretiminde ülkemizde ilk sıralarda bulunan Edirne yetiştiricisi en zorlu ekonomik süreçlerde ülkemizdeki tüm yetiştiriciler ile birlikte üretime devam etmiştir. Yem fiyatları ve diğer tüm maliyetler artarken süt fiyatı sabit kalmıştır. Herkes maliyetine göre ürettiği ürününü satıyorken bir tek süt üreticisine senin ürettiğin üründe fiyat sabittir deniliyor. Üreticiye reva görülen bu uygulama ne bir ekonomik modelle ne de vicdanla izah edilebilir. 
    Bir kez daha anladık ki; işlevi olmayan, etkisini yitirmiş kuruma dönüşen Ulusal Süt Konseyi'nin bu yapısıyla süt üreticisine zerre faydası olmayacağı ortaya çıkmıştır. Ulusal Süt Konseyi kurulurken yapılan yanlışın faturasını üreticiler artık ödemeye devam etmemelidir. Süt fiyatının sabit, yem ve diğer girdilerin fiyatının serbest olmasını asla kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz. ithalatta tarım ve hayvansal ürünleri hep taviz konusu olmuştur. Üreticinin haklı sesi duymamazlıktan gelinmiştir, haksız uygulamaların sorumluluğundan kimse kaçamaz. Bilmeliler ki, bu yıkımın vebali üzerlerinde olacaktır. Bir an önce yapılan bu haksız beyandan vazgeçilmeli, üreticinin zam talebi karşılanmalıdır. Önümüzdeki dönemlerde üreticinin ürettiği sütün fiyatını kendisinin belirleyeceği bir sistem kurulmalıdır. Aksi halde hayvancılıkta tarihin en büyük krizi bizi beklemektedir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.