Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fabrikanın Konfeksiyon Bölümü 14 Gün Kapatıldı

ilçemizde yaklaşık 500 kişinin çalıştığı ve ilçemizin önemli fabrikalarından olan Kilim Mensucat Fabrikası'nın konfeksiyon bölümü Korona Virüs sebebi ile 14 gün süreyle karantinaya alınarak kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Fabrikanın Konfeksiyon Bölümü 14 Gün Kapatıldı

Nilay YILMAZ

    ilçemizde faaliyet gösteren Kilim Mensucat Fabrikası'nın çalıştığı konfeksiyon bölümü 14 gün süreyle karantinaya alınarak kapatıldı.  
    ilçemizde bulunan ve DiSK Tekstil işçileri Sendikası'nın örgütlü olduğu, yaklaşık 500 işçinin çalıştığı Kilim Mensucat Fabrikası'nın çalıştığı konfeksiyon bölümü 14 gün süreyle karantinaya alınarak kapatıldı.  
    Kilim Mensucat Fabrikası'nda iki çalışanda Covid 19 tespit edildi. 500 kadar işçinin çalıştığı fabrikanın konfeksiyon bölümü 14 gün süreyle karantinaya alınıp kapatılırken, iplik bölümünde gerekli tedbirler alınarak faaliyetine devam edecek. DiSK'e bağlı Tekstil işçileri Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Testici konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; "Sendikamızın örgütlü olduğu Kilim Mensucat Fabrikası işyerinde iki arkadaşımızda Covid 19 tespit edilmiştir. işyeri konfeksiyon ve iplik olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Konfeksiyon bölümünde 330, iplik bölümünde ise 140 kişi çalışmakta. Covid 19 testi pozitif çıkan çalışanlarımız konfeksiyon bölümündendir. Bu bölümde çalışan bir arkadaşımızın Havsa Şerbettar Köyü'nde düğün töreni olmuştur ve düğüne giden arkadaşlarımızda Covid 19 tespit edilmiştir. Konfeksiyon bölümü 8 Eylül 2020 tarihinden itibaren 14 günlük karantina kapsamında kapatılmıştır. iplik bölümü ise Sağlık Bakanlığı tarafından incelenmiş, sosyal mesafe ve önlemler alınmış olup çalışmaya devam edecektir. Konfeksiyon bölümünde şu ana kadar toplam 30 üzerinde covid 19 tespit edilen arkadaşımız var. Covid 19 yakalanan arkadaşlarımız ile irtibat halindeyiz şu ana kadar durumu ciddi arkadaşımız yoktur.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.