Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çeltik Ürününe Verilen Yüzde 18,5 Artış Yetersiz Gelmiştir”

Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu geçtiğimiz günlerde yaptıkları toplantıda piyasa koşullarında kg. fiyatı 4,00 TL olan çeltiğin 3,20 TL olarak açıklanmasının yetersiz kaldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Çeltik Ürününe Verilen Yüzde 18,5 Artış Yetersiz Gelmiştir”

Nilay YILMAZ

    Edirne ili Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yaptığı açıklamada; 
    “Bölgemizin önemli üretim kaynağı çeltik ürününün hasadı yaklaşırken her tarım ürününde olduğu gibi buğday, ayçiçeği, kanola beklentilerimizi fiyat anlamında bir nebze olsun bölge çiftçilerimiz açısından genel olarak olumsuz karşılanmadı ama çeltik tarımı zor şartlarda ve maliyetli olduğu halde biz Edirne ili Ziraat Odaları olarak açıklanan çeltik fiyatlarını bölge çiftçilerimizin yetersiz gördüğü gibi, odalar olarak bizler de yetersiz görüyoruz.
    Piyasa koşullarında kg. fiyatı 4,00 TL olan çeltiğin 3,20 TL olarak açıklanması odalarımız ve üreticilerimiz tarafından olumsuz karşılanmaktadır.
    Maliyeti yüksek olan çektik ürününe verilen yüzde 18,5 artış yetersiz gelmiştir.
    Odalarımızın ve üreticilerimizin en az yüzde 30 beklentisinin yanında düşük kalmıştır. Tarım Bakanlığı'mızın bu fiyatları tekrar gözden geçirip fiyatların üreticilerimizi rahatlatacak seviyeye getirilmesini Edirne Ziraat Odaları olarak talep ediyoruz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.