Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Halk Partisi Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla ilçemize bağlı köylerimizi ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Cumhuriyet Halk Partisi Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Nilay YILMAZ

    Cumhuriyet Halk Partisi ilçemize bağlı köyleri ziyaret etmeye devam ediyor.
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla ile birlikte geçtiğimiz günlerde ilçemize bağlı Necatiye Köyü, Naipyusuf Köyü, Kabaağaç Köyü ve Köseömer Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.
    CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu her yıl olduğu gibi bu yıl da TBMM'nin kapalı olduğu dönemlerde vatandaşları ziyaret ediyor ve onların taleplerini dinliyor. CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla ile birlikte ilçemizin Köseömer, Naipyusuf ve Necatiye köylerini ziyaret eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu köylerde yaşanan sorunlar ve tarımda yaşanan sıkıntılar konusunda vatandaşların görüş ve önerilerini dinledi. 
    Tarımda kuraklık nedeniyle verimin düşük olduğu bir yıl yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu çiftçinin desteklenmesinin bütün yurttaşların desteklenmesi anlamına geldiğini çünkü herkesin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için çiftçinin üretmesi gerektiğini söyledi.
    Necatiye Cami deresindeki durumu da inceleyen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu dere ıslah ve kanalizasyon çalışmalarının bir an önce bitirilmesi için konunun takipçisi olacağını vurguladı. 
    CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Köseömer Köyünde il Genel Meclisi tarafından yapılmakta olan yol çalışmasını yerinde inceledi.
    Doç. Dr. Gaytancıoğlu AKP döneminde Türkiye'nin üretim ekonomisinden kopup rant ekonomisine geçtiğini belirterek şunları söyledi: “AKP döneminde bilinçli olarak halkımız üretimden koparıldı. Ekilen arazi miktarı düştü. AKP'ye yakın birkaç rantçının büyüdüğü bir ekonomik yapı kuruldu ki bugün bu da çöktü. Çiftçimiz ağır borç yükü altında. Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamadığı için tarlasını ekmek istemiyor. 
    AKP'liler sorunu anlamadıkları için çözümü de bilmiyorlar. Soru ve sorun şu: 'Türkiye neden kendi topraklarında üretebileceği ürünleri ithal ediyor. Bu ürünleri üretmek için kendi çiftçisini desteklemek varken neden başka ülkelerin çiftçisine para ödüyor? Türkiye'de çiftçi devletinden destek görmediği için, tarlasını ekmediği için biz yabancı ülkelerden ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. ithalata vereceğiniz parayı kendi çiftçinize destek olarak verin bakın ekilmedik tarla kalıyor mu? 
    Biz geçmişte de tarım ürünleri ihraç ediyorduk. Hatta o ihraçlarla birçok sanayi kuruluşumuzu yaptık. Şimdi tarlaları boş bırakıp, ithal ederek bina dikiliyor. Yandaşa para aktarıyoruz.
    Kendi çiftçisine para vermekten kaçan AKP daha yeni Osmangazi köprüsünden geçmeyen araçlar için müteahhite sadece bu yılın ilk altı ayı için 1.75 milyar lira ödedi.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.