Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Araç Filosu Her Geçen Gün Genişliyor

ilçemiz sorunlarına daha hızlı ve etkili çözüm sunmak ve kaliteli hizmet için çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam eden Havsa Belediyesi, hizmet filosunu genişletmeye devam ediyor. Katı Atık aktarma aracı olan Çöp Tır’ı hizmete başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Belediye Araç Filosu Her Geçen Gün Genişliyor

Nilay YILMAZ

    ilçemiz sorunlarına daha hızlı ve etkili çözüm sunmak ve kaliteli hizmet için çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam eden Havsa Belediyesi, hizmet filosuna kattığı Katı Atık Aktarma Nakil Aracı için sade bir hizmete alım töreni düzenledi.
    Havsa Belediyesi önünde yapılan tanıtım ve kurban kesim törenine ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Belediye Meclis Üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “Belediyemize aldığımız her aracın belediyemize katkılarının yanında belediyemize kar da getirmesini düşünerek alım yapıyoruz.
    Göreve geldiğimiz ilk günlerden beri giderlerimiz arasında yüksek olan kalemlerin başında yakıt ve enerji giderlerimiz gelmekteydi.. Enerji giderlerimizle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde su şebekesindeki sistemimiz değiştirerek büyük bir tasarruf sağladık.
    Şimdide giderlerimizin diğer önemli ayağı olan yakıt giderlerimizle ilgili olarak çalışma yaptık. Belediyemize katı atık aktarma nakil aracı olarak çöp tırı aldık. Bu araç yaklaşık 30 tonluk bir araç.4,5 Adet çöp kamyonumuz aldığı katı atığı tek başına alıp götürebilecek kapasiteye sahip. Diğer araçlarımız çöpümüzü götürmek için haftada 20 sefer Edirne'ye gidip geliyordu. Bu bize hem zaman hem insan gücü hem de yakıt olarak kayıp veriyordu. Bu aracımız ile bu sayıyı haftada 4 yada 5'e indirmiş olacağız. Böylelikle yakıt giderimizi minimuma indirmiş olacağız. Aracımız bu sayede kendisini yaklaşık 3.5 yılda amorti etmiş olacak. Belediyemize böyle bir araç kazandırarak hem yakıttan hemde zamandan tasarruf etmiş oluyoruz. Araçlarımız eski sistemde yarım gün Edirne'de yarım gün ilçemizde çalışmak zorunda kalıyordu. Aldığımız bu araçla araçlarımız tam gün ilçemizde çalışacak. Çöp tırımız kamyonlar çöpleri doldurduktan sonra günde bir kez Edirne'ye gidip gelecek. Personel tasarrufu da sağlamış bulunuyoruz. Eski sistemde her giden araç 2-3 kişi ile gidiyordu. Yaklaşık 4 kişi belediyemizce ihtiyaç görülen yerlerde değerlendireceğiz. Bugün çok mutlu ve gururluyuz. Adeta yeni gelin almış gibi mutluyuz. Havsamızın çıkarları doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.