Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Havsa ilçe Başkanı Yeniden Haluk Savaştürk

04 Eylül 2020 Cuma günü yapılan AK Parti'de Havsa ilçe kongresi'nde Haluk Savaştürk yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
AK Parti Havsa ilçe Başkanı Yeniden  Haluk Savaştürk

Nilay YILMAZ

    AK Parti 7'inci Olağan Kongre döneminin başlamasıyla 04 Eylül 2020 Cuma günü AK Parti Havsa ilçe kongresi Saat 14.00'da Sağlık Bilim Kurulunun uyarıları kapsamında gereken tüm tedbirlerin alınması ile yapıldı.
    Havsa Yeşil Park'ta düzenlenen kongreye TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne Koordinatörü ve istanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Edirne il Başkanı Belgin iba, ilçemiz Belediye Başkanı Aydın Balkan, Lalapaşa Belediye Başkanı ismail Arslan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Cumhur ittifakı'nın siyasi temsilcileri ve partililer katıldı.          Kongrenin Divan Başkanlığına AK Parti Edirne Koordinatörü ve istanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Başkan Yardımcılığına Fahriye Güncel Hintoglu ve katip üyeliklere Erdi Ertek, Ali Kobak, Derya Tezcan seçildi.
    04 Eylül 2020 Cuma günü yapılan AK Parti Havsa ilçe Kongresi Saygı Duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinletildi. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in mesajı okundu.
    Kongrelerin birlik beraberlik içerisinde geçtiğine vurgu yaparak hayırlı olmasını dileyen AK Parti Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk yaptığı konuşmada, “Sayın il Başkanım Belgin iba Hanımefendi, Sayın Milletvekilim Fatma Aksal Hanımefendi, Sayın istanbul Milletvekilimiz Tülay Kaynarca Hanımefendi, Saygıdeğer Belediye Başkanlarım, Saygıdeğer ilçe Başkanlarım,il Genel Meclis Üyelerimiz,Belediye Meclis Üyelerimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, AK Partimize gönül veren siz değerli AK Partililer kongremize hoş geldiniz diyorum hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
    Devam eden pandemi dolayısıyla kongremizi bugüne kadar ertelemek zorunda kaldık. Bugün burada 7. Olağan Kongremizi yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. AK Partimizde kongreler her daim birlik ve beraberlik içerisinde geçer.
    Bunun sonucunda partimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 18 yılda girdiği bütün seçimleri kazanmış ve milletimize hizmet etme şerefine nail olmuştur.
    Saygıdeğer AK Partililer, böyle bir siyasi hareketin ve tüm dünyanın takdir ettiği o büyük lider Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın arkasında 18 yıldır dimdik durdunuz. Bu vesile ile hepinizi tebrik ediyorum.
    Bugün yaşı 30 un altındakiler 2002 yılından evvelsini iyi bilmezler. Bizim eski Türkiye'yi zaman zaman gençlerimize anlatmamız lazım. 2002 yılından evvel zirai kredi faizleri %80, Esnaf Kredi Faizleri %80-90 iken bugün %4 seviyelerinde.Peki ne olduda 2001 yılında %80 olan faiz 2002 yılında %4 e düştü. Bakın bu bir siyasi iradenin sonucudur. O büyük lider Recep Tayyip Erdoğan çekin milletimin üzerinden o kirli ellerinizi dedi. işte biz böyle bir siyasi idareye destek olduk.Bununla ne kadar gurur duysak azdır.
    Teşkilatlarımız,Belediye Başkanımız , il Genel Meclis Üyelerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte 22 köyümüze ve 6 mahallemize hizmet etmeye devam edeceğiz.
    Herzaman olduğu gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Havsa olacağız,hep birlikte Edirne olacağız.Destek sizden, hizmet bizden,takdir Cenab-ı Hak'tandır. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan kongrede yaptığı konuşmasında ilçeye yapılan yatırım ve projeler konusunda bilgiler verdi. Balkan konuşmasında; 
“Yurdum bir kağıttır, ışık beyazı.
Üstünde insanlar, mukaddes yazı.
Genci, ihtiyarı, gelini kızı;
Susarsam, hakkını helâl etmesin!
Mazlumlar hakkını almayıp ele,
Günü gün edersem zalimler ile
Evdeşim, öz kızım, öz oğlum bile,
Susarsam, hakkını helâl etmesin!
Allah rızasıdır arzum, emelim!
Bu necip milleti ondan severim
Hazreti Muhammed gerçek rehberim,
Susarsam, hakkını helal etmesin!”
    Sayın Vekilim ve Genel Merkez MKYK Üyemiz Fatma Aksal,Sayın Koordinatör Vekilim Tülay Kaynarca, Sayın il Başkanım Belgin iba,Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın ilçe Başkanlarım, Siyasi Partilerin Değerli Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Kıymetli Yöneticileri, Değerli AK Partililer, Kıymetli Yol Arkadaşlarım, Hanımefendiler, Beyefendiler, Sevgili Genç Kardeşlerim,
    Bu özel günde, bu anlamlı buluşmada sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
    Bundan yaklaşık 3 yıl evvel 24 Eylül 2017 günü 6. Olağan Kongremiz'de büyük umutlarla, büyük ideallerle ilçe başkanlığımda yola çıkmıştık. Bu yolun devamında 31 Mart 2020 itibarı  ile ilçemize ve Milletimize hizmet edebilmenin bahtiyarlığını, mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz.
    Sözlerimin başında, bu hizmet kervanında birlikte yol aldığımız, emek verdiğimiz, gönül verdiğimiz arkadaşlarımı kutluyor şükranlarımı sunuyorum.
    Bugün milletimize, aldığımız oyları helal ettirmenin gayreti içinde başımız dik, alnımız açık şekilde gücümüzü toplamak ve en önemlisi heyecanımızı tazelemek için buradayız. 
    AK Partimizin 7. Olağan Kongresi Teşkilatımıza, bize gönül veren dostlarımıza ve hemşerilerimize hayırlı olsun.
    Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Partimiz kendini bu ülkeye, bu millete adayan bir büyük kadronun eseridir. Demokrasi tarihimize adını şimdiden altın harflerle yazdıran AK Parti, ülke sathındaki bütün teşkilatlarıyla, bütün birimleriyle, bütün mensuplarıyla “Önce Türkiye” diyenlerin partisidir.
    Bizden önce ilçe Teşkilatımıza ve ilçemize hizmet etmiş kıymetli Başkanlarım Naci Arda'ya, Adnan Aladağ'a, Feridun Can'a ve Barış Uğuz'a bir kez daha sizlerin önünde şükranlarımı sunuyorum.
    ilçemiz adına kim taş üstüne taş koymuşsa onu vefa ile anmak boynumuzun borcudur. 
    Kıymetli dava arkadaşlarım,ilçemizin imkanları, potansiyeli yeterince kullanılamamış, yöneticilerimizin iyi niyetli olmalarının yanında günlerimiz maalesef israf edilmiştir.
    Yılların ihmallerini telafi etmeye, ertelenmiş sorunları çözmeye çalışıyoruz. Sorunlardan kaçan, üstünü örten anlayışın bizleri yarının büyük sorunlarına gebe bırakacağının farkındayız. Burada çok fazla geçmişi konuşma niyetinde değilim. Zira biz geleceğe bakıyoruz. 
    Sizlere bu kronikleşmiş sorunlarımıza yaklaşık 1,5 yıl gibi kısa bir sürede getirdiğimiz çözümlerden kısaca bahsetmek istiyorum; Göreve geldiğimizde Sanayimizi her yıl en az 3-4 kez su basıyordu. Bu sorun sanayimiz kuruldu kurulalı belki 60 yıldır devam ediyordu. Yağışlarda bel hizasına kadar çıkan su sanayi esnafımızın dükkanlarına giriyor, malzemelerini telef ediyor, her esnafımıza binlerce liralık zarara neden oluyordu. Tedbir olarak Cumhuriyet Mahallemiz'de yaptığımız iki yağmur kanalı ve Deremize bağlanan yan kanalların temizliği ile geçtiğimiz yıl uzun zamandan sonra ilk kez Sanayimiz'de su taşkını yaşanmadı. Yine ilçemiz su şebekesine 60 yıldır su basıncı sağlayan, ekonomik ömrünü tamamlamış su depomuz geldiğimizde ayakta durmaya çalışıyordu. Personelimiz temizlik için dahi korkudan su deposunun üzerine çıkamıyordu. Su depomuzu besleyen su havuzumuza bağlanan çelik borular paslanmış ve patlamıştı. Düzenli olarak patlaktan akan sular su motorları ile geceleri tahliye ediliyordu. Vatandaşlarımız her gece su patlağı oluştuğunu zannederek ihbarda bulunuyordu. 
    Yaptığımız yatırımlar ile eski tip motorlarımızı ve sistemimizi tamamen yeniledik. Su basıncını otomatik ayarlayabilen, verdiği suyun miktarını ölçebilen, paslanmaz çelik borulara sahip yeni sistemimiz ile hem ilçemizi susuz kalma riskinden kurtardık hem yeni tip motorlar ile elektrik giderlerimizi yıllık 200.000 TL düşürdük. 
    Bir diğer kronik sorunumuz olan vahşi çöplük alanımız göreve başladığımızda Yüksekokulumuzu ve mezarlığımızı sarmış, ilçemizin adında büyük tahribat meydana getirmişti. Dönem dönem Çöplükte çıkan yangınlar veya esen rüzgar Yüksekokulumuzu sarıyor, eğitim öğretimin durmasına varacak sorunlar yaratıyordu.    Sosyal Medya'da öğrenciler “Çöplük içi Yüksekokul” şeklinde yorumlar yaparak, Yüksekokulumuzun tercih edilmesine engel oluyordu. Çöplüğümüzü özel bir firmanın da desteği ile %95 ini temizledik ve kalanı da rehabilitasyon için uygun hale getirdik. Üniversitemiz'in çevresine yaklaşık 1500 fidan diktik. Dün çöplükle anılan Yüksekokulumuz inşallah önümüzdeki dönem yeşili, doğası ile anılacak.    
    Yine yaklaşık 30 senenin ardından Mahallelerimizde ilk kez kaldırım çalışmalarına başladık. Planlarımız doğrultusunda bu yıl 1.2 km uzunluğunda kaldırımı ilçemizin hizmetine sunacağız. Şuanda yatırımına başladığımız “Katı Atık Aktarma istasyonu Projemiz” ile günde 4 kez 75-80 km yol alan araçlarımız yerine, yeni aldığımız ve yakında hizmete sokacağımız Katı Atık Aktarma Aracımız - Yani ÇÖP T.I.R’ ımız ile günde bir kez döküme gidecek, yıllık yakıt giderimizi 150.000 TL düşüreceğiz. Yine 4 kişilik bir çalışma grubunu da boşa çıkarmış olacağız. 
    Değerli AK Partililer, Seçim döneminde verdiğimiz vaatlerin de takipçisiyiz. Halkımıza verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için Vekilimiz'in ve il Başkanımız'ın desteği ile mücadeleye devam ediyoruz. Halkımız çok iyi bilmektedir ki, bizler vaatlerimizi seçimi kazanıp unutmak için veya kulağımızın üstüne yatmak için vermedik. Bizler AK Parti kadroları olarak verdiğimiz vaatler, verdiğimiz sözler senet hükmündedir. 
    Kıymetli dava arkadaşlarım, ilçemiz bir çok açıdan tarihi bir süreçten geçiyor. Bu süreç, önümüze çok önemli imkan ve fırsatlar çıkarmaktadır. Bizler bu imkan ve fırsatları değerlendirmek mecburiyeti ile karşı karşıyayız. 
    Bugün burada açık söylüyorum ki, ilçe olarak bir sıçramanın eşiğindeyiz. Bu imkan ve fırsatları değerlendirebilirsek Havsa'yı da Edirne'yi de parlak bir gelecek beklemektedir. Büyük bir umutla ve samimiyetle söyleyebilirim ki bugün bu hedefe her zamankinden daha yakınız.
    Bilinmelidir ki, bu projeler bizlere altın tepside sunulmamaktadır. Bazen ilçeler arası rekabet, muhalefetin projelerimizi engelleme girişimleri veya ticari çıkar çevrelerinin muhalefeti, bazen bürokrasi, bazen de dönemsel ekonomik darboğazlar önümüze çıkmaktadır.  
    Ancak bu engelleri aşmakta kararlıyız. Bizim bu engelleri aşmaktaki gücümüz  1. Teşkilatlarımızın, 2. Siyasi Kadrolarımızın, (Genel Merkezimiz, Bakanlarımız, Vekillerimiz, il Başkanlarımız) 3.ve tabiki Halkımızın bizlere olan inancı ve desteği ile olacaktır.    
    Bu üç temel kolon sağlamsa, projelerimizi gerçekleştirmemizin önünde hiçbir engel bizi çalışmaktan alıkoyamayacaktır. Bizler başarmak zorunda olan kadrolarız. Zira bizlere hem millet hem hak huzurunda hesap sorulacaktır.  Kıymetli Dava Arkadaşlarım, AK Parti, Geçici bir rüzgarın, Dönemsel bir yönelişin, Tesadüflerin Eseri değil, Kökleri Milletimizin vicdanında olan ve Milletimizin ruhunda mayalanan bir temel arayışın, bekleyişin, değişim iradesinin nihai adresidir. AK Parti siyasetinin ve felsefesinin temeli insan odaklı olması ve insana hizmeti amaç edinmesidir. 
    Bu noktada Partimizin kendi iç dinamizmini muhafaza etmesi ve geliştirmesi, heyecanımızın, hizmet aşkımızın eksilmeden artması, ilçe teşkilatımızın kurumsallaşması, partimizin birbirini tamamlayan, birbirinin eksiğini gideren siyaseti birlikte üretmesi çok önemlidir. 
    Dikkatimizi muhalefetin gereksiz yapay tartışmalarına, sataşmalarına karşı koruyacak, bizlere bu kritik dönemde ileriye bakma ve rahat çalışma ortamını hazırlayarak, manevi destek olacak teşkilatımızdan başkası değildir. ilçemizin ve ilimizin kazanımlarımda, Ekonomisinin ve refahının büyümesinde,
itibarının artmasında, Sadece Belediye'de görev alan kadrolarımız ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz değil, burada bulunan veya bulunamayan çalışmalarımızda pay sahibi olan her AK Partili inanıyorum ki son nefesine kadar doğduğu topraklara hizmet etmenin onurunu yaşayacaktır.
    Değerli Vekillerim, Kıymetli Başkanlarım, Hanımefendiler, Beyefendiler, Aynı Ülküde buluştuğumuz Sevgili Genç Kardeşlerim, ilçe Kongremizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. 
    Kardeşliğimiz, hukukumuz, sevincimiz, huzurumuz daim olsun! Milletimizin sesi bizim sesimiz, Milletimizin hissiyatı bizim hissiyatımızdır.Ülkemiz varsa biz varız, Milletimiz varsa biz varız.
    Bu duygularla yönetimlerde görev alan başta ilçe Başkanı Sn. Haluk Savaştürk olmak üzere tüm dava arkadaşlarımı tebrik eder, bu kutlu yolun sorumluluk, yorgunluk, fedakarlık ve gurur dolu bir yol olduğunu hatırlatır, muvaffakiyetler dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun."     
    AK Parti'nin 7. Olağan Kongreleri ana sloganının “inandığın Yolda Yürü” olduğunu belirten AK Parti Edirne il Başkanı Belgin iba yaptığı konuşmasında; “Evet, bu sözden de anlaşıldığı üzere bizim siyasetimizin temelinde inanç yatıyor. Eğer bizler Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedeflere ulaşmak için kararlı ve programlı bir şekilde hep birlikte yürürsek bunu başarırız. Yapmış olduğumuz kongrelerimizle oluşturacağımız samimiyetle, çalışma azmimiz ile inşallah Edirne'mizin 18 yıllık AK Parti Belediyecilik hasretini sonlandıracağız. Çöp sorunu bitti. Su sistemi tamamen değiştirildi. Elektronik yeni su sistemine geçildi. Edirne'mizin bu güzel ilçesine doğalgaz verilerek, ilk kez kullanılmaya başlandı. Yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilk kez kaldırımlarımız yenilenmeye başlandı. Allah'ın izniyle Havsa'mız artık temel belediyecilik hizmetlerini yerine getiren ve yatırımlarıyla anılan bir ilçe haline geldi. Kongre sürecinin hayırlı olmasını diliyorum. Yenilenen ilçe yönetimleri ile daha güçlü şekilde yola devam edeğiz.” dedi.
    TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal yaptığı konuşmada, seçilecek olan yeni teşkilatın Havsa'yı çok daha iyi yerlere taşıyacağını belirterek kongrelerin hayırlı olmasını diledi. Bölgeye yapılan yatırımları aktaran Aksal, Edirne'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük projenin hızlı tren projesi olduğunu söyledi.
    Havsa'nın yapılan hizmetlerle tüm bölgeye örnek olacağını belirten Aksal, kongrelerin Kovid-19 tedbirlerine uyum çerçevesinde yapıldığından dolayı kısa tutulduğunu aktardı.
    AK Parti Edirne Koordinatörü ve istanbul Milletvekili Tülay Kaynarca yaptığı konuşmada, kongrelerin hayırlı olmasını diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.