Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde ‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı etkinlikleri ilçemizde gerçekleştirildi. Program Atatürk Anıtı'nda Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması, şehitliklerimizin ziyaret edilmesi ve '15 Temmuz Destanı' konulu fotoğraf sergisinin açılması ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2020 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2020 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde ‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’

Srtkan YILMAZ

    Atatürk Anıtı'nda başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü programına ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçe Jandarma Komutanı J. Teğ. Ömer Çıngı, ilçemiz Belediye Başkan Vekili Ferudun Can, ilçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Nazif Özbay,  Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasına müteakiben ilçemizdeki şehitlikler ziyaret edilerek, ilçemiz Müftüsü Nurettin Şentürk tarafından dualar okundu. '15 Temmuz Destanı' fotoğraf sergisinin açılışının ardından gündüz programı sona erdi. 
    Akşam programı saat:21.30'da Hükümet Konağı önünde toplanılması ile başladı. Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkan Vekili Ferudun Can ve ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalarını yaptılar. ilk olarak kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Ferudun Can konuşmasında;
    “Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol Üyeleri, Sevgili Hemşehrilerim.
    Öncelikle sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
    15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi Türkiye yenilmedi.
    Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.
    Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.
    Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.
    Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazi ve şehitlerimize minnet duygularımı sunuyorum. Tekrar 15 Temmuzların yaşanmaması temennisiyle, şahsım ve ilçem adına sizlere 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
    Başkan Vekili Ferudun Can'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa konuşmasında şunları söyledi;
    “Değerli mesai arkadaşlarım ve kıymetli Havsalı hemşehrilerim,
    15 Temmuz 2016 gecesi yani bundan tam 4 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti hain bir kalkışma girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Fetullahçı terör örgütüne dahil olmuş, Devletimizin içersinde uzun yıllardır örgütlenmiş ve geldikleri noktada kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı koyacak güçte zannederek, yıllardır üzerinde huzurla güvenle yaşadıkları, ekmeğini yedikleri devlete karşı hain bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.
    Bu hain darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklenmeyi amaçlamaktaydı. Türkiye Cumhuriyeti Cuhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, Başbakanlık makamını, istihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kalınmıştır. 
    Bu hain darbe girişimi sadece devlete değil, milletimizin iradesine de yapılmıştır. Bu darbe girişimi milletimizin temel hak ve özgürlüklerini ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtülmüştür. Bu kalkışma girişimine alet olanlar, ülkesini müdafaa etmek için elinde bayrağı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu hain örgütün başındakilere, üyelerine, dış destekçilere tarihi nitelikte bir ders vermiştir.
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğünün sağlanmasında, ülkemize yönelik olarak yapılabilecek saldırılarda ülke savunmasının gerçekleştirilmesinde kullanılması amacıyla kendisine emanet edilmiş silahları, tankları, uçakları düşmana değil kendi milletine çevirmiş hainler milletimizin korkusuzca göstermiş oldukları savunma ile karşılaşmışlardır. Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve bölünmezliğine kasteden hain darbe girişimcileri, canını hiçe sayan, gözünü kırpmadan çocuklarını ve eşini geride bırakıp ülke savunmasına koşan kadın ve erkek vatan sevdalıları karşısında, annesinin babasının hayatları boyunca zarar gelmesin diye koruyup kolladığı ancak mevzu vatan olunca evlerinde tutamadıkları genç yiğitler karşısında başarısız olmuşlardır. 
    Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Tıpkı 721 yıl önce Söğüt'te, 567 yıl önce istanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı tarih boyunca ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. 
    15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı sadece şu veya bu kesim değil, milletimizin tamamı yapmıştır. Tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu hain darbe girişimini düzenleyenlerin oyunları boşa çıkarılmıştır ve bizler biliyoruz ki bundan sonra yapılacak planlarda bozulmaya mahkumdur.
Bu duygu ve düşüncerlerle sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günümüz kutlu olsun.”
    Program Saat: 22.00'da 15 Temmuz videolarının ve sinevizyon aracılığıyla halka sunulması, Kuran-ı Kerim Okunması, Cumhurbaşkanımızın canlı konuşmalarının izlenmesi ile devam etti. 
    Saat 00.13'de Camilerden Sela Okunması ve şehitler için dualar okunması sonrasında Demokrasi Nöbeti ile son buldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.