Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Balkan Çöplükle ilgili Sözünü Tuttu

05 Temmuz 2019 Cuma günkü sayımızda gazetemize açıklamada bulunan ve “ilçemizde Çöplük Çilesi Bitecek” diyen Başkan Balkan sözünü tuttu. Konu ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Balkan Çöplükle ilgili Sözünü Tuttu

Nilay YILMAZ

    30 Mart Mahalli seçimleri öncesi Havsa Meslek Yüksekokulu ve ilçe mezarlığının olduğu bölgede ilçemiz için büyük sorun teşkil eden eski çöplüğümüzde çöp sorununu çözeceğim diyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan verdiği sözü tuttu ve Yüksekokulumuzu ve mezarlığımızı büyük oranda çöpten, kokudan ve görüntü kirliliğinden kurtardı.
    Uzun yıllardır ilçemizin kanayan yarası olan çöp sorunu ile ilgili olarak Başkan Balkan, temizleme ve düzlenleme çalışmalarını devam ettiriyor.
    ilçemiz Belediye Başkanı Balkan “Göreve geldiğimizde ilçemiz için büyük sorun teşkil eden eski çöplüğümüzde, temizleme ve düzlenleme çalışmamızı yapıyoruz. Katı Atık Birliğimizce yapılacak rehabilitasyon öncesi Yüksekokulumuzu ve mezarlığımızı büyük oranda çöpten, kokudan ve görüntü kirliliğinden kurtardık.”dedi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “Mezarlığımızın hemen yanındaki eski vahsi depolama alanından yani eski çöplüğümüzde temizleme ve düzenleme çalışmamıza devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi burası Edirne Katı Atık Birliğimizdeki modern depolama alanı kurulana kadar ilçemizde uzun yıllar çöplerin biriktirildiği yerdi. Çöplerimiz maalesef burada mezarlık duvarına kadar dayanıyordu. Burası ufak bir çöp dağı görünümündeydi.
     Çöplüğümüzde sık sık yangın çıkıyordu. Gerek Yüksekokulumuzu gerek ilçemizi duman ve koku kaplıyordu. Hatta bir dönem yüksekokulumuz sınavları yangında oluşan duman ve koku nedeni ile yapamayıp sınavlar iptal olmuştu. Eğitime ara verilmişti. Bizlerde göreve geldikten hemen sonra ilçemizin imajına büyük zarar veren bu çöplükte ilk iş hemen temizleme çalışmasına başladık. Üniversitenin arkasındaki çöplük alanı temizleyip kapattık. Yüksekokulumuzu bu çöplükten ve getirdiği olumsuzluktan kurtardık çok şükür. Sonrasında mezarlığımızın hemen yanında mezarlığımızın duvarına bitişik çöplerimizin temizliğini yaptık. Duvarımızda açıldı çöplerimizide aşağıda yüzde onluk bölüme topladık. Burada çöplerimizi eski alanın küçük bir kısmında topladıktan sonra rehabilitasyon için gerekli olan tahsis işlemini aldık ve  burasını ihaleye hazır hale getirdik. Projesi hazır olan çöplüğümüzdeki rehabilitasyon işlemi için Edirne Katı Atık Birliğinde ihaleye çıkıldı. Maalesef herhangi bir yüklenici firma ihaleye katılmadığından projemize başlanamadı. 
    Bizler Havsa Belediyesi olarak belediyemize düşen çalışma kısmını fazlası ile yaptık. Göreve geldiğimizde ilçemiz için büyük sorun teşkil eden eski çöplüğümüzde, temizleme ve düzenleme çalışmamızı yapıyoruz. Katı Atık Birliğimizce yapılacak rehabilitasyon öncesi Yüksekokulumuzu ve mezarlığımızı büyük oranda çöpten, kokudan ve görüntü kirliliğinden kurtardık. Önümüzdeki günlerde rehabilitasyon için tekrar ihaleye çıkılacak ve ihale işi bittiğinde gerek yüksekokulumuzun gerek ilçemizin uzun yıllardır kanayan yarası olan çöplüğümüzün temizlenmesi işlemini göreve geldiğimiz bu kısa sürede tamamlamış ve bitirmiş olacağız. Havsamızı çöp probleminden kökten kurtarmış olacağız.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.