Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden’den Çoklu Baro Yasasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden, 'çoklu baro' düzenlemesi ile iktidarın amacının baroları bölmek olduğunu belirterek, "Avukatların demokrasi mücadelesini destekliyoruz. Savunma biat etmez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden’den Çoklu Baro Yasasına Tepki

Sertkan YILMAZ

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup tolantısında yaptığı konuşmaya da yer veren CHP ilçe Başkanı Hüseyin Özden gazetemize yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; 
    “Anayasa madde 2 'Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir'. Yine anayasanın 67. maddesi 'Seçim kanunları, temsilde adalet ve yönetimde istikrar ilkelerine bağdaştıracak biçimde düzenlenir' diyor. Gelen bu yasayla, hukuk nerede, demokrasi nerede, temsilde adalet nerede. Teklif niye getiriliyor. Hukuk devletini ve hukukun üstünlüğünü savunan büyük kentlerde kayıtlı avukatları ortadan kaldırmak, bölüp parçalayarak etkisizleştirmek. Ülkenin ekonominin ekonomik sorunlarının her geçen gün arttığı şu pandemi döneminde bu yasayı oy çokluğu ile meclisten geçirerek memleketin hangi sorununa çözüm oluyorsunuz. işsizlik gençler arasında %25, borçsuz insan yok. Oy çokluğuyla bir yasa çıkarırsanız, eğer o yasa hukuka uygun değilse o ülkeye büyük acılar yaşatır. Yarın öbür gün, siyasal konjonktür, siyasal iktidarlar değişecektir. Bunların hepsi gelip geçicidir. Asıl olan vatandır, hukuk devletidir, adalet duygusu içinde insanların yaşamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıyla oynamaktan vazgeçin. Bizler, demokrasiye, adalete ve hukukun üstünlüğününe olan inancımızla, savunmanın yanındayız, ülkenin gerçek gündemine dönün ve halkın acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın.
    CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasını da buradan paylaşmak istiyorum:
    Baroları parçalamak Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanettir ve bir bölücülük projesidir. Paralel devlet olmaz. Paralel baro olmaz. Paralel kaymakam, paralel vali de olmaz. Bu bir feto projesidir. Baro başkanlarının meclis kapısında bekletilmesine ve komisyona alınmamasını kınıyoruz. Adalet Komisyonu adaletsizlik komisyonuna dönüşmüştür. Teklif sarayda hazırlandı. Adalet Bakanlığı'ndan görüş alındı mı, alınmadı. Barolardan alındı mı, hayır alınmadı. Adalet Bakanı'ndan alındı mı, hayır onu da teyet geçti. Adalet Bakanı'na sesleniyorum bu kadar önemli bir kanun TBMM'den geçiyor sen sesini çıkartamıyorsun sen gerçek Adalet Bakanı değilsin. Bu yargının üçüncü ayağını da ele geçirme projesidir. Savunma hakkı susturulamaz. Bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak yürütmenin durdurulması ve iptali yönünde başvuruda bulunacağız. 
    100 yıl öncesi aynı yapılmaya çalışılmış emperyal güçler paraları vermek istemiş. Emperyal kuvvetlerin 100 yıl önce yapamadığını Erdoğan şimdi yapmaya çalışıyor. Erdoğan BOP eş başkanlığına devam ediyor dedi.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.