Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Aktaş’tan Buğday Sezonu Değerlendirmesi

iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, bazı bölgelerde buğday verimin düşük olması sebebi ile çiftçinin beklentisinin altında kaldığını ancak kalitenin yüksek olması çiftçinin yüzünü bir nebze güldürdüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hasan Aktaş’tan Buğday Sezonu Değerlendirmesi

Sertkan YILMAZ

    iyi parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş bölgemizde buğday hasat sezonunun başladığını ve verimlerin bölgesel olarak geçtiğimiz yıla göre daha düşük olduğunu  belirtti. iyi Parti ilçe Başkanı Aktaş gazetemize yaptığı açıklamada;
“Bölgemizin en önemli ürünlerinden olan buğdayda harmanın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız.
    Bu yıl bölgemizdeki buğday verimi bazı bölgelerimizde beklenenin altında kalmış ancak kalitesinin yüksek olması çiftçilerimizin yüzünü bir nebze güldürmüştür. Kışın kurak geçmesine rağmen son yağan yağmurlar buğdayda kaliteyi olumlu etkilemiş ve çiftçimizin yüzünü güldürmüştür.
    Bu yıl bölgemizde süne zararı görülmemiş olması da önemlidir. Bu yıl verimlerin beklenenin altında olması ancak yağmurların ayçiçeğinin gelişme döneminde yağması ayçiçeğine olumlu etkisi olmuştur. Buğdaydan yeterli verimi alamayan çiftçimiz yağışların ayçiçeğinin gelişme dönemine denk gelmesi sebebi ile umudunu ayçiçeği hasadına bağladı.” dedi.
    05 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen ve Ekrem Demir'in güven tazelediği iYi Parti Edirne il Kongresine katılan Aktaş; “05 Temmuz 2020 Pazar günü gerçekleşen iYi Parti Edirne il Kongresi'ne iYi Parti ilçe Teşkilatı olarak katılım sağladık. Güven tazeleyen ve tekrar il Başkanlığına seçilen Ekrem Demir Başkanımıza ve yönetimde görev alan tüm değerli iyi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni oluşan yönetim kurulunda yer alan ilçemizden de Mestan Özer ağabeyimize yeni görevinde başarılar diliyoruz. Vatanımıza, milletimize ve partimize hayırlı uğurlu, olsun.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.