Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Yapılacak Düğünlerde Uygulanacak Tedbirler

Yeni normalleşme ile birlikte Covid-19'un bulaşma ve yayılma hızının azalmasıyla ertelenen düğünler yeniden 81 il Valiliğine gönderilen genelge kapsamında yapılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Yapılacak Düğünlerde Uygulanacak Tedbirler

Sertkan YILMAZ

    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına Korona Virüs (Covid-19) sebebi ile Mart ayından beri kapalı olan düğün salonları 01 Temmuz 2020 itibarı yeniden açıldı. Pandemi nedeniyle düğünlerini ertelemek zorunda kalan çiftler yeni normal hayat şartları altında düğünlerini yapabilecekler. içişleri Bakanlığı tarafından 81 il’e gönderilen genelge ile düğünlerin yapılmasına izin verildi. 
    ilçemiz Hıfzısıhha Meclisi tarafından 24 Haziran tarihli 52 No’lu kararı ile ilçemizde yapılacak olan düğünlerde uygulanacak tedbirler belirlenmiştir. ilçemiz Belediye Başkanlığı tarafından paylaşılan kararlar aynen şöyle;
    “ilçe Hıfzısıhha Meclisinin 24.06.202 tarih ve 52 karar no ile;
    ilçemizde virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş, düğün salonları 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlaması kararı alınmıştır.
    Bu kapsamda düğün törenlerinde alınacak tedbiler;
    - Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacaktır.
    - Düğün mekanlarının girişlerinde en az %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacaktır.
    - Düğün yapılacak mekanlara maske takılarak girilecek, ayrıca maskelerin sürecinde de takılması (Gelin, Damat, Nikah Memuru ve Şahitler dahil olmak üzere) zorunludur.
    - Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma yada kucaklama/sarılma yapılmayacak, sosyal mesafe kuralına uyulacaktır. 
    - Takı merasimi, hediyelerin düğün mekanına uygun bir yerinde bulundurulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacaktır.
    - Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kuralına uyulacaktır. Ancak maske kullanmak ve mesafe kuralına uymak kaydıyla misafirler gelin ve damatla bireysel fotoğraf çekimi yapabilecektir. 
    - Genelge kapsamında düğün yapılacak mekanlarda, kişiler arasında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacaktır (gelin ve damat hariç). Sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını (canlı müzik dahil) yapılabilecektir.
    Halk sağlığının korunması için ilçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; idari para cezası uygulanacaktır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.