Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serdar Çığla; “Bilgisi Olmayanın, Fikri Olmaz”

CHP Havsa il Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, bir inşaat şirketinin Özel idare'ye gümrükleme alanı yapılması için şartlı hibe ettiği Havsa'daki 60 dönümlük arsanın, il Genel Meclisi'nde hemen kabul edilmemesi ve komisyona sevk edilmesine tepki gösteren AK Partili isimlere cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2020 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Serdar Çığla; “Bilgisi Olmayanın, Fikri Olmaz”

Nilay YILMAZ

    Gazetemize yazılı bir açıklama yapan CHP il Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla şu ifadelere yer verdi;
    “Sayın Valimiz Ekrem Canalp tarafından il Genel Meclisine iletilerek 12.06.2020 tarihinde gündeme alınarak okunmuştur.
    il Genel Meclisi üyelerinin önemli konu ile ilgili bilgisi olmadığından, yasa gereği bilgi edinmek, aydınlanmak, bölgemiz için yatırımın faydalı olacağı vurgulayarak, Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, imar ve Bayındırlık komisyonuna havale edeceğini belirterek oylamaya sunacağını söyledi.
    Oylama öncesi AKP-CHP ve iYi Parti gruplarına söz verildi, görüşler sunuldu ve oylamaya geçildi.
    18 gün sonra, 1 Temmuz'da ilgili komisyon rapor hazırlayarak meclisi ve kamuoyunun bilgilenmesini sağlayacak olduğundan demokrasi gereği oy çokluğu ile mecliste komisyonun çalışması kabul edildi.
    Oylama kesinleştikten sonra AKP grubu ne hikmetse sosyal medya ve medyada CHP ve iYi Partili il Genel Meclisi üyelerini bölgemizde yatırımları engelleyen dayatmacı, bozguncu olarak suçlayan, haberimizin olmadığı projelere karşı çıkan Edirne ve Havsa'nın şahlanmasına engel olan, algıyı yaratmaya çalışan haberleri yapılmıştır.
Haksız suçlamalar.
    Bilgi sahibi olmayan, fikir sahibi olmaz anlayışıyla çözüme olumlu bakan, art niyetsiz, bilgilenmek isteyen CHP ve iYi Parti il Genel Meclisi üyelerine ve partilerine, AKP her zaman olduğu gibi suçlayan, şaşırtmaya çalışan, aceleci, algı yaratan anlayışlarıyla, sorunları çözecek taraf olamaz. Bu da haksızlık değil mi?
    AKP grubu uzun süredir imar işlerinin yapıldığı projelerden haberleri olduğunu, Bakanlık ve Kurumlarla görüşüldüğünü Havsa'ya yapılacak yatırımları engellediğimizi haber yapıyorlar.
    Her nedense bu çalışmalar bizlere iletilmedi, zaten komisyon çalışırsa bunlar ortaya çıkacaktır.
    Komisyonun 15 gün çalışması, bilgilenmesi AKP grubunu neden rahatsız ediyor?
    ilgili komisyonda 4 tane CHP'den ve 3 tane AKP'den il Genel Meclis üyemiz bulunmaktadır. Hazırlanacak bilgilendirme raporuna saygımız var.
    18 gün sonra bağışlanacak alanın nasıl değerlendirileceği, görmediğimiz projede neler var olduğu, izlenecek yolu bilmek, Havsa'ya neler yapılacağını öğrenmek ve gönül rahatlığı ile oylarımızı kullanmak niye suç ve yanlış olsun? AKP'nin demokrasi ve adalet anlayışı bu mu?
    Yaptığımız görev biat anlayışı ile değil sorumluluğu üzerimize alarak il Genel Meclisi olarak her zaman olduğu gibi en güzelini yapmaktır.
    AKP Meclis üyeleri, Belediye Başkanı, il Başkanı, Milletvekili medya ve sosyal medyada CHP'ye, CHP il Başkanına, iYi Parti il Genel Meclis üyelerine haksız ve suçlayıcı bir anlayışla saldırmaları bizleri daha dikkatli olmaya sevk ediyor. 
    CHP'li il Genel Meclis üyeleri Havsa'nın, bölgenin gelişmesine karşı olumsuz bir kelime, söz söylemedi. Kamuoyunun bilgilenmesindeki amaç sadece ve sadece doğru olanı öğrenmek ve oylarımızı gönül rahatlığı ile kullanarak topluma ve bölgeye faydalı olmaktır. 
    Gelişmeler, medyada yapılan haberler komisyon kararımızı doğrulamıştır.
    30 yıl tarım arazisi olarak kullanılan yerler dahi, boş bırakılarak söylentilerle beklemiştir.
    AKP iktidarında 18 yıl çözülmemiş, CHP ve iYi Parti il Genel Meclis üyelerinin araştırma ve bilgilenmesi için 18 gün sonra komisyonun çalışması ile alınacak kararı ısrarla bekletmek istemeyen AKP'nin tüm seçilmişleri niye algı yaratarak saldıramaya, suçlamaya ve linç siyaseti yapmaya yöneldi?
    Takdir kamuoyu ve halkımızındır. Meclisimizde Havsa'ya yatırıma hayır denilmedi, karar verilmedi. Bu Telaş, CHP'ye ve şahsıma yargılama niye?
    Anlayıp dinlemeden yapılan işe şeytan karışır misalidir. Demek ki araştırılması istenmiyor. 
    Bizler CHP olarak her zaman yatırımların yanındayız, ilimizin, ilçemizin kalkınmasını sağlayacak her türlü çalışmayı yapacağız.
    Kamuoyu ve halkımızın bilgilerine saygılarımla sunarım.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.