Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lisanslı Depoculuk Uzunköprü'de Törenle Hizmete Girdi

Uzunköprü'de yapımı tamamlanan, ESLiDAŞ Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San. ve Tic. A.Ş.'ye ait 50 bin ton kapasiteli lisanslı depolama tesisi 17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 10.30 da törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Lisanslı Depoculuk Uzunköprü'de Törenle  Hizmete Girdi

Sertkan YILMAZ

    Uzunköprü'de yapımı tamamlanan, ESLiDAŞ Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San.ve Tic.A.Ş.'ye ait tesis 17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 10.30 da törenle açıldı.
    ilçemizde 2019 yılı Haziran ayında ilk tesisini açan Eslidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Uzunköprü'de hayata geçirdiği 50 bin ton kapasiteli lisanslı depolama tesisini geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen törenle açtı.
    Açılış törenine Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, AK Parti il Başkanı Belgin iba, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri,  esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
    Tören Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı.
    Eslidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San.ve Tic. A.Ş firmasının Müdürü Tolga Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Sayın Kaymakamlarım, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın Edirne AK Parti il Başkanım, Sayın Siyasi Parti Başkanlarım, Sayın Oda ve Borsamızın Başkanları,saygıdeğer misafirler ve değerli çiftçiler Eslidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Uzunköprü şubesinin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.Öncelikli olarak lisanlı depoculuk sisteminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    Sizlere lisanlı depoculuğun değerli çiftçilerimize olan avantajlarından bahsetmek isterim. Ton başı 25 TL nakliye desteği,%2.2 stopaj kesintisi olmayacaktır. Burada ödenen hamaliye ücretlerinin hepsi desteklerle birlikte geri ödenecektir. Lisanslı depoculuk sistemi sayesinde çiftçimizin eline ton başı 62 TL ekstre gelir elde edecektir. Eski sistemde 15 günde çiftçimize yapılan ödeme lisanslı depoculuk sistemi ile 3 gün içerisinde hesaplara yatacaktır. Tesisimiz 31 bin ton kapasiteli olup değerli çiftçilerimize kolaylık sağlamak için saatte 400 ton kapasite ile alım sistemimiz bulunmaktadır. Değerli çiftçilerimiz için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devem edeceğiz. Vatana, millete ve değerli Uzunköprü çiftçisine hayırlı olmasını diler hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.”dedi.
    Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk yaptığı konuşmasında; “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanlarım, Siyasi Partilerimizin değerli başkanları, Oda ve Borsalarımızın değerli başkanları, değerli misafirler sizleri şahsım ve Edirne Ticaret Borsası adına saygı ile selamlıyorum. Öncelikle bu yatırımdan dolayı Öztürk ailesine çok teşekkür etmek istiyorum. Tarım ticareti açısından çok önemli bir olgu lisanlı depoculuk. Bildiğiniz gibi Toprak Mahsulleri Ofisi hızlı bir şekilde muhafazadan çekiliyor. Artık Toprak Mahsulleri Ofisi tüccarlarımızın, sanayicilerimizin alacağı malları lisanslı depolarda depolanacak. Lisanlı depoculuğunda bakanlığımız tarafından ciddi destekleri bulunmaktadır. Finansal anlamda üreticimizin harman döneminde satış yapmak zorunda kalmasının da önüne geçen bir sistem. Biliyorsunuz malın çok yoğun arzından dolayı fiyatlar ciddi anlamda etkilenip düşüyordu. Buraya dökülecek ürünlerin alınacak elektronik ürün senetleri ile bankadan 0 faizle finansman imkanları olmak üzere birçok avantajları var.Yapı lisanslı depolarda üs yapı olarak ürün ihtisas borsasına çatısına bağlanıyor. Bu bağlamda da satış yapıldığı anda elektronik satış platformunda tüm Türkiyedeki alıcılar aynı zamanda satıcıları görebilir hale gelindi şu anda. O da çok büyük avantaj. Bölgeye ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşündüğüm yatırımın yatırımcımıza, bölgemize hayırlı olması dileği ile saygılar sunuyorum.”dedi.
    Misafirlerin açılış kurdelesini kesmesi ile tören sona erdi.
    BatıEkspres Gazetesi olarak ilçemiz sanayicilerinden Öztürkler Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Öztürk  tarafından 2019 yılında ilçemizde kurulan Eslidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San.ve Tic. A.Ş. Firmasının Uzunköprü'de  açmış olduğu 50 bin tonluk lisanslı depolama tesisinin çiftçimize ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.