Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Her yıl coşkuyla alanlarda kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı bu yıl korona virüs ile mücadele kapsamında evlerde de olsa coşkuyla kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Sertkan YILMAZ

    Her yıl coşkuyla alanlarda kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl evlerde de olsa coşkuyla kutlanacak.
    içişleri Bakanlığı tarafından yeni tip korona virüs salgının önlemek için alınan tedbirler kapsamında ilçemizde  Her yıl coşkuyla alanlarda kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı çerçevesinde 19 Mayıs 2020 Salı günü (bugün) Saat: 10.00'da Atatürk Anıtı'nda sade bir tören düzenlenecek. ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşu yapılması ve istiklal Marşı'nın okunması ile program tamamlanacak.
    Milli mücadelenin ilk adımı olan, 19 Mayıs 1919 Ulus devletimiz ve Cumhuriyetimiz için de başlangıç noktasıdır. Açık işgalin, ihanetin pençesinde boğulmaya, tarihin sahnesinden silinmeye çalışılan bir ulusun, Mustafa Kemal gibi bir dâhinin etrafında kenetlenerek, yeniden doğuşunun, var oluşunun ve ilelebet var olacağının ilk adımıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun'da karaya ayak basışının 101. yıldönümü, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle tarihte ilk kez evlerimizde kutlanacak. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. Yılı olan 19 Mayıs 2020'de yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alanlarda olamayacağız. Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı evlerimizde de olsak coşkulu bir şekilde kutlayacağız. 
    ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından gazetemize yapılan açıklamada; “19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.”
    Bizde Batı Ekspres Gazetesi Ailesi olarak tüm okurlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılını kutluyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.