Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 Yıllık Su Boruları Değişiyor

ilçemizin su ihtiyacını karşılayan su sistemindeki havuzdan motorlara kadar kısmında kullanılan yaklaşık 60 yıllık borular paslanmaz çelik borular ile değiştiriliyor. Aynı zamanda sisteme otomatik klorlama ünitesi de eklenerek daha kontrollü klorlama ile ilçe halkı daha sağlıklı suya kavuşacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
60 Yıllık Su Boruları Değişiyor

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediye Başkanını Av. Aydın Balkan, ilçemizin su sisteminde havuzdan motorlara kadar kısmında kullanılan yaklaşık 60 yıllık boruları değiştiriyor. 
    Eski ve paslanmış boruları yeni paslanmaz çelik borularla değiştiren Başkan Balkan; Hem salgını hem de Ramazanı yaşadığımız bu günlerde su büyük bir ihtiyaç biliyorum. Ancak borularımızın sağlığımız açısından artık değiştirilmesi acilen gerekmekteydi. Sizlerinde gördüğü üzere boruları tutacak yerimiz kalmamış.” dedi. 
    Yenileme çalışmalarından çıkan 60 yıllık borular ise görenleri şaşırttı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz aylarda 60 yıllık su depomuzu emekliye ayırmıştık ve yeni nesil su pompalama sistemine geçmiştik. Şimdide su depomuzdan Havsa'mızın su sistemini havuzdan motorlara kadar kısmında kullanılan yaklaşık 60 yıllık borularımızı değiştiriyoruz. Aynı zamanda otomatik klorlama sistemi de monte ediyoruz. Yeni nesil yapacağımız havuzumuzdan pompalarımıza suyu nakledecek paslanmaz borularımızı yaklaşık 160 bin TL maliyetle ilçemizin hizmetine sunacağız.
    Bizler su depomuzu emekliye ayırdıktan sonra bugünde ilçemize yakışmayan eski sistemide emekliye ayırıyoruz. Eski sistem ile birlikte toplam maliyeti 400 bin liraya mal olan bir sisteme kavuşmuş olacağız. ilçe halkımız hizmetin en iyisine suyunda en temize en sağlıklısına layık.” dedi.
    Sağlıksız bir şekilde ilçemizin suyu havuzdan motorlara kadar olan kısmında yaklaşık 60 yıllık olan ve adeta çürümüş, pas tutmuş borulardan su içtiğini ifade eden Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Havsalıların bundan böyle yenilen paslanmaz çelik borulardan içme suyunu karşılayacaklarını söyledi.
    Balkan; “Maalesef su havuzumuza su sağlayan 60 yıl hizmet vermiş ancak artık hizmet verecek durumu kalmayan ve sağlığımıza da zarar vermeye başlayan borularımızı değiştiriyoruz. Ayrıca Manuel elle kullanılan sistemimizi de otomatik sisteme çeviriyoruz. Klorumuzuda daha salıklı ve düzenli vermiş olacağız. Hem salgını hem de Ramazanı yaşadığımız bu günlerde su büyük bir ihtiyaç biliyorum. Ancak borularımızın sağlığımız açısından artık değiştirilmesi acilen gerekmekteydi. 
    Sizlerinde gördüğü üzere boruları tutacak yerimiz kalmamış. Pas içerisindeler. Bu paslar içme suyumuza karışarak sağlığımızı tehdit eder hale gelmiş.” dedi.
    60 yıllık boruların yenilenme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Balkan, yenileme çalışmalarını yürüten ilgili firma yetkililerinden bilgiler aldı.
    Yetkililer, “Borular artık faydadan çok zarar verir duruma gelmiş. Bu boruları yeni tip vanalar ve paslanmaz borularla değiştiriyoruz. Vanalarımız 10 yıl garantilidir. Kullanılan paslanmaz borular ile modernizasyonu son sistemle yapmış oluyoruz. Bu borular hiçbir zaman eski boruların haline gelmez. Paslanma olmaz. Eski borularda klorlamada pas içme suyuna karışıyordu. Bu yeni borularda bu sıkıntı olmayacak. Yeni boruların ve sistemin hayırlı olmasını dilerim.”dedi.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan; “Su hepimiz için önemli ancak esas önemli olan sağlıklı ve temiz su. Bu düşünce ile öncelikle emektar su depomuzu emekliye ayırdık. Şimdi  su havuzumuza su sağlayan 60 yıl hizmet vermiş ancak artık hizmet verecek durumu kalmayan ve sağlığımıza da zarar vermeye başlayan borularımızı değiştiriyoruz. Biliyorum ilçemiz su şebekesinde borularının bir kısmında da sıkıntı var. Su borularını da peyderpey değiştirerek su sistemimizin aksayan son kısmını da inşallah tamamlayacağız. ilçemizi sağlıklı temiz suya kavuşturmuş olacağız. ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.