Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Aktaş, “Yağışlar Çiftçimizi Sevindirdi”

Kış mevsiminin kurak geçmesi ardından bu hafta yağan yağışların çiftçileri sevindirdiğini belirten iYi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş; “Buğdayın tamda ihtiyacı olduğu bir dönemde yaşanan yağışlar mahsüllerimize iyi geldi.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Hasan Aktaş, “Yağışlar Çiftçimizi Sevindirdi”

Sertkan YILMAZ

    Kurak geçen kış mevsiminin ardından bu hafta yağan yağışlar çiftçilerimizi sevindirdi. Buğdayın tamda ihtiyacı olduğu bir dönemde yaşanan yağışlar üretim için canla başla çalışan çiftçilerimizi sevindirdi. 
    iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu hafta yağan yağmurlar mahsüllerimize iyi geldi. 
    Buğdayın özellikle ihtiyacı olduğu dönemde yağan yağmurlar bizleri sevindirdi. Hepimizin çok iyi bildiği gibi bu kışı kurak geçirdik ve taban suyu yeterli oluşmamıştı. Özellikle ilkbahar yağmurları ekili olan buğdaya, ve yeni ekilen ayçiçeğine iyi geldi. Aşağı yukarı ortalama metrekareye 40 kilogram düştü. Hafta başından itibaren yağan yağmurlar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Binbir zorlukla tarlasına gidip ekimini dikimini yapan çiftçimiz  buğdayın tam da ihtiyacı olduğu dönemde yağış almasına sevindi. Tüm çiftçilerimize hayırlı bereketli sezon olmasını diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.