Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taptık Göleti'nde Sona Geliniyor

DSi Genel Müdürlüğü'nün 1000 günde 1000 gölet ve sulama projesinin tamamlanmasının ardından 2'nci kapsamda başlatılan 1000 günde 1071 gölet projesi kapsamına alınan Taptık Göleti'nin planlama aşaması bitirilmiş olup proje yapımı aşamasına gelinmiştir ve ihale süreci başlamıştır.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Taptık Göleti'nde Sona Geliniyor

Nilay YILMAZ

    Zirai arazilere su temin etmek maksadıyla daha önce 1000 günde 1000 gölet inşa eden DSi Genel Müdürlüğü  Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı ile 1000 günde 1071 adet gölet inşa etmek için başlattığı  proje kapsamına alınan Taptık Göleti'nin planlama aşaması tamamlandı ve  proje yapımı aşamasına gelindi.
    ilçemiz ve köylerine sulama bakımından büyük önem ve avantaj sağlayacak proje ile ilgili olarak Taptık Köyü Muhtarı Ahmet Özer gazetemize yaptığı açıklamada, “Gerçekleştirilecek proje ile 1000 günde 1071 adet gölet inşa edilerek 3 milyon 200 bin dekar zirai araziye su temin edilecek. Daha önce 1000 günde 1000 gölet tamamlanarak 1 milyon 700 bin dekar zirai araziye su temin edilirken, şimdide projenin 2. etabı devreye sokulup 2019 yılı sonuna kadar 1071 adet gölet bitirilecek. 
    2014 Mart ayı yerel seçimlerini kazanmamın ardından 24 Nisan 2014 tarihinde başvurusunu yaptığımız bu proje kapsamında ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Köseömer Köyü, Yola Geldi Köyü, Necatiye Köyü ve Taptı Köyü olmak üzere dört köyü kapsayan Taptık Göleti'nin planlama çalışmaları tamamlandı ve proje yapımı ihale süreci başladı. 
    Bu gölet ile 4,2 milyon m3 su depolanacak ve 6 500 dekar arazi basınçlı borulu sistemle sulanacaktır. Suyun olmadığı yerde hayat olmaz. Su bütün canlıların hayatını idame etmesi için en önemli unsurlardan biridir. Bu açıdan baktığımızda ilçemiz ve köylerimiz için önemli bir projede sona gelindi. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. 
    Taptık köyü muhtarı olarak köy halkım ve sulamadan faydalanacak civar köyler adına Taptık Köyü Göleti'nin planlamasında ve diğer aşamalarında emeği geçen başta AK Parti Edirne Milletvekilimiz Rafet Sezen'e, CHP Edirne Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu'na, Erdin Bircan'a, ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman'a ve konun başından beri projeye inanan bize desteklerini esirgemeyen DSi 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı' ya, Planlama Şube Müdürü Fatih Fünlü' ye ve planlama şube personeline teşekkür ederim.”dedi. 
    Bu göletin tamamlanması ile bölgemizde tarım alanında verimin daha da artacağını ve bazı projelere de öncülük edeceğini belirten Özer,”Tarım için sulama önemli.Bu göletimizin tamamlanması ile bölgemizde tarım alanında verimin dahada artacağını ve bazı projelere de öncülük edeceğini düşünüyorum.Bu projenin bundan sonraki aşamaların dada aynı destek ve ilginin devam edeceğine inanıyorum.inşallah 2019 yılında Taptık Göleti'ne kavuşmuş olacağız.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.