Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde “Vefa Sosyal Destek Grubu” ihtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

ilçemizde, Kaymakam Neslihan Kısa başkanlığında kurulan vefa sosyal destek grubu çalışmalarına başladı. Ülke çapında geçerli 112 acil servis hattını arayarak ihtiyaçları karşılanmasının bildirilmesinin ardından ilçemizde de oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu", 65 yaş ve üstü, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarına yardımcı oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2020 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2020 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde “Vefa Sosyal Destek Grubu” ihtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

;Nilay YILMAZ

    22 Mart 2020 tarihli içişleri Bakanlığı kararı ile tüm il ve ilçelerde olduğu gibi ilçemizde de Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. 
    Dışarı çıkması sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri yaşlıları ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın virüsten korumak amacıyla içişleri Bakanlığı iller idaresi Genel Müdürlüğü'nün 20 Mart 2020 tarihli yazılarıyla sokağa çıkması yasaklandığından bu kapsama dahil olan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için ilçemizde “Vefa iletişim Merkezi” oluşturulmuş olup bahsi geçen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarına yönelik ihtiyaçlar bu iletişim merkezine bildirilmekte ve görevli personel tarafından ihtiyaçlar hızlı bir şekilde karşılanmaya başlanılmıştır.
    ilçemizde Kaymakamı Neslihan Kısa başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na vatandaşlarımız 112 numaralı telefondan arayarak Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 24 saat boyunca kesintisiz şekilde yardım talep edebilecekler.
    Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüse (Kovid-19) karşı önlem kapsamında yurt genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından bu kesimin zorunlu ihtiyaçlarını kaldıkları ikametlerde gidermek amacıyla il ve ilçelerde kurulmaya başlanan vefa sosyal destek grubu ilçemizde de mesaisine başladı.
Bu kapsamda, ilçe Kaymakamlığı görevlileri yasak dolayısıyla evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan hastaları evlerinde sık sık ziyaret ederek taleplerini yerine getirmeye çalışıyor.
    ilçemiz Kaymakamlığından alınan bilgiye göre; “içişleri Bakanlığının Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağını içeren ek genelgesinin ardından, ülke genelindeki il ve ilçelerde olduğu gibi ilçemiz bünyesinde de 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturduk. Kısıtlama ve yasak kapsamına giren vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak mağduriyetlerin yaşanmasını engellemek amacıyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçemizde genelgede belirtilen şekilde yapılandırıldı ve faaliyetlerine başladı. 112 aracılığıyla ekiplerimize ulaşan vatandaşlar ihtiyaç duydukları malzemeleri birimlerimize bildirdiler. Vatandaşlarımız tarafından bildirilen istekler doğrultusunda ekiplerimiz zaman kaybetmeden ihtiyaçları tedarik ederek, tek tek adreslere ulaştırdılar. Büyük özveriyle çalışan ekiplerimiz, vatandaşlarımız tarafından iletilen talepleri en hızlı şekilde ulaştırmaya devam etmektedir.
    Bu kapsamda Kronik hastalığı olan veya 65 yaşın üzerinde olup dışarıdan ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Gruplarınca bizzat evlerine gidilerek giderilmektedir.   
    ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112 arayarak ilçe vefa iletişim merkezinden bizlere ulaşarak 24 saat boyunca kesintisiz şekilde yardım talep edebileceklerdir.
    Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilmiş olup 24 Mart 2020 Salı günü itibari ile Vefa Sosyal Destek Grubu Çalışmalarını başlatmıştır." denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.