Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaştürk; “Devletimiz Tüm Vatandaşların Yanındadır”

Havsa AK Parti ilçe Başkanı Haluk Savaştürk, yaşadığımız bu zor dönemde Devletimiz tüm vatandaşların yanındadır dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2020 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2020 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Savaştürk; “Devletimiz Tüm Vatandaşların Yanındadır”

Nilay YILMAZ

    Havsa AK Parti ilçe Başkanı Haluk Savaştürk, Corona Virüs salgını sebebi ile 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Devletimiz yanınızdadır dedi. 
    Savaştürk yaptığı açıklamada; “Saygıdeğer büyüklerimiz. Devletimiz tüm imkanları ile 7gün 24 saat siz değerli büyüklerimizin emrindedir. Sizlerin sağlığı için lütfen evinizden çıkmayın. Her hangi bir ihtiyacınız olması durumunda 112'yi arayarak Valiliğimiz tarafından oluşturulan 'VEFA Sosyal Destek Grubu' ile iletişime geçebilirsiniz. Kapınıza kadar gelerek öncelikle ihtiyaçlarınızın listesini alacaklardır. Görevli Ekipler, ihtiyacınız olanları temin edip, gerekli tüm tedbirleri alarak kapınıza getirecektir. Devletimiz her zaman yanınızdadır.” dedi. 
    Havsa ilçe Başkanı Haluk Savaştürk, Corona Virüs salgını nedeni ile mağduriyet yaşayabilecek esnaflar için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından faiz destekli işletme kredisinden yararlanabileceğini bildirdi. Savaştürk açıklamasına şöyle devam ett; 
    “Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli işletme kredisinden esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı esnaf ve sanatkârlar yararlanabilecek.
    Esnaf ve sanatkarların ağırlıklı olarak faaliyet göstermekte olduğu, perakende ticaret, ulaştırma, imalat ve yiyecek-konaklama meslek kolları başta olmak üzere esnaf ve sanatkarlara yüzde 4,5 faiz oranı ile 25 bin lira limitli işletme kredisi kullandırılması amaçlandı.
    işletme kredisi yanında 3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar vadeli, 25 bin liraya kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaf ve sanatkarlar mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecek, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecek, çalıştıkları tedarikçilerden de avantajlar sağlayabilecek.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.