Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere Önce Ara Tatil Sonra Uzaktan Eğitim

Yeni tip Corona Vürüs salgını tehlikesine karşın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında okullar 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitime ara verdi. Bu tatilin ilk haftası öğrenciler için dinlenme fırsatı sunarken ikinci hafta ise EBA sistemi üzerinden online eğitime devam edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Öğrencilere Önce Ara Tatil Sonra Uzaktan Eğitim

Nilay YILMAZ

    Yeni tip Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 Pazartesi günü itibari ile Türkiye genelinde okullar tatil edildi.
    Konuyla ilgili olarak ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan gazetemize yaptığı açıklamada; 
    “Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni tip korona virüse karşı eğitim alanında alınan tedbirler gereğince, okullarımız 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 1 hafta okullarımız tatil edildi. 23 Mart 2020 tarihinden itibaren de 1 hafta uzaktan eğitim sistemi ile öğrencilerimiz eğitim-öğretimlerine devam edecekler.
    Milli Eğitim Bakanlığımız, küresel ölçekli yeni tip Corona virüse karşı tedbirlerini üç aşamada hayata geçirdi. Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla alınmış durumda.” dedi.
    Tatilin ikinci haftasında 'EBA' uygulaması ile derslere uzaktan erişim yöntemi ile devam edileceğini kaydeden Fidan, “EBA uygulamasına erişim konusunda velilerimizi bilgilendiriyoruz. Televizyon ve internet vasıtası ile biz derslerimize devam edeceğiz. Bu uygulama yüklendiği zaman tüm operatörler kullanıcılara 3 gigabayt internet hediye ediyorlar. Bu sistem sadece uygulama için geçerli olmaktadır. Okul ve kurumlarımızın tatil edilmesi ile ilgili olarak ve özellikle öğrencilerimizin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden alacakları uzaktan eğitimler hakkındaki tüm gelişmeler öğrenci ve velilerimize paylaşılacak olup Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin bu paylaşımları takip etmelerini önemle rica ediyoruz. Öğrencilerimizi toplu alanlarda bulunmamaları konusunda özellikle uyarıyoruz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.