Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim ikinci Hafta EBA Üzerinden Devam Edecek

Çin'de başlayıp, tüm dün-yaya yayılan ve Türkiye'de de tespit edilen Yeni tip Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından virüsün yayılmasını engellemek için birçok ciddi önlemler alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Eğitim ikinci Hafta EBA Üzerinden Devam Edecek

Sertkan YILMAZ

    Bu önlemler kapsamında 16 Mart 2020 Pazartesi günü (dün) itibari ile Türkiye genelinde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni tip korona virüse karşı eğitim alanında alınan tedbirler gereğince, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 1 hafta okulların tatil edilmesi ve 23 Mart 2020 tarihinden itibaren de 1 hafta uzaktan eğitim sistemi ile öğrencilerin eğitim-öğretimlerine devam edilecektir. Alınan tedbirler kapsamında ivedi bir şekilde ilçemiz Belediye Başkanlığı tarafından tüm okul ve kurumlar dezenfekte edildi. ilçemiz Okul ve kurumlarında eş zamanlı olarak yürütülen hijyen çalışmalarında, Covid-19 (Corona Virüs) ve diğer solunum yolları enfeksiyonlarına yönelik dezenfeksiyon çalışmalarını yapıldı
    Milli Eğitim Bakanlığı, küresel ölçekli yeni tip Corona virüse karşı tedbirlerini üç aşamada hayata geçirdi. Tatilin ikinci haftası EBA uygulaması ile derslere uzaktan erişim yöntemi ile devam edilecek. EBA uygulamasına erişim konusunda Bakanlık tarafından veliler bilgilendirilerek, Televizyon ve internet vasıtası ile derslere devam edilecek. EBA uygulaması ile tüm operatörler kullanıcılara 3 GB internet hediye ediyor. Bu sistem sadece uygulama için geçerli olacaktır. Öğrencilerin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden alacakları uzaktan eğitimler hakkındaki tüm gelişmeler öğrenci ve veliler ile paylaşılacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.